NAC strijdt verder na winst tegen Volendam

NAC strijdt verder in de play-offs om de laatste plek in de Eredivisie. In een overtuigende wedstrijd tegen FC Volendam won de Parel van het Zuiden met 4-1. In de halve finale van de nacompetitie wordt gespeeld tegen FC Emmen of aartsrivaal Willem II.

Uitblinkers
De ploeg van Maurice Steijn begon sterk aan de wedstrijd. Aanvallen volgden elkaar in snel tempo op, maar het ontbrak de Bredanaars aan scherpte in de afronding. Wel waren er uitblinkers: Lewis Fiorini, Kaj de Rooij en El Allouchi holden over het hele veld. Twee van hen scoorden een doelpunt. Maar de rol van keeper Nick Olij mag ook niet buiten beschouwing blijven. De goalie was op meerdere momenten van levensbelang voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt. Zo wist hij twee keer achter elkaar heldhaftig een inzet van Volendamse zijde tegen te houden.

Harde treffer De Rooij
Na een frustrerende eerste helft waarin veel kansen werden gemist – met de haast onmogelijke misser van een vrijstaande Moïse Adilehou als dieptepunt – werd na een half uur verdiend gescoord door De Rooij. Hij nam een voorzet van Robin Schouten meteen op de voet, en schoot hard binnen.

Minder aanvallend
De tweede helft begonnen de Bredanaars veel minder aanvallend. Daardoor leek het toch nog even spannend te worden met wat dreiging van Volendam op de helft van NAC. Maar de Parel van het Zuiden domineerde desondanks de hele wedstrijd. Adilehou maakte in de 52e minuut zijn misser goed met een knappe goal in een druk strafschopgebied. Ruim tien minuten later bediende hij de uitblinkende Lewis Fiorini die van afstand hard raak schoot.

Beslissing
Steijn wisselde later Van Hooijdonk – die aan niet veel meer toe kwam dan jagen – voor de lang afwezige Immers. Dat zorgde niet direct voor de jacht op de fatale vierde treffer. Sterker: Volendam begon aan te dringen. Dat resulteerde in een goal van Inter-huurling Samuele Mulattieri. Maar spannend werd het niet meer. Michaël Maria maakte in de slotfase van de wedstrijd het vierde Bredase doelpunt, waarna de mannen van Steijn definitief konden gaan denken aan de halve finale.

Olij houdt strafschop
Daar zal de ploeg met een goed gevoel aan beginnen, en zeker Olij: hij stopte in de blessuretijd nog een strafschop van Antonucci, wat uitbundig werd gevierd. Die positiviteit kan nog van pas komen tegen de Eredivisieploeg die volgende week tegen NAC gaat strijden om lijfsbehoud. Mogelijk is dat FC Emmen, of aartsrivaal Willem II. Aanvoerder Dion Malone zei na de wedstrijd in dat laatste scenario wel zin te hebben. Zijn trainer keek na afloop minder naar de rivaliteit en dacht tactisch. “Ik heb niet echt een voorkeur. Het zijn allebei goede ploegen”, concludeerde Steijn voor de camera van ESPN.