Bespaaretten-leur.nl nu ook voor huurders

Voorzitter Stichting ASE Harrie Dirkx, die een gloeilamp vervangt met een ledlamp
Voorzitter Stichting ASE Harrie Dirkx, die een gloeilamp vervangt met een ledlamp".
Foto: Gemeente Etten-Leur

De energiebesparende campagne voor huiseigenaren in Etten-Leur, genaamd ‘BespaarEtten-Leur.nl’ is nu ook beschikbaar voor huurders.

Doel: 1.2000.000 kg CO besparen
Door het succes van de regeling voor huiseigenaren heeft de subsidieverstrekker onze subsidieaanvraag voor alle huurders in Etten-Leur ook toegekend.

1.200.000 kg CO2 besparing per jaar
De gemeente Etten-Leur heeft samen met woningcorporatie Alwel een subsidieaanvraag gedaan
voor de bijna 7.000 huurwoningen in Etten-Leur. Doordat deze nu is toegekend, kunnen huurders ook gebruikmaken van de reeds lopende campagne voor huiseigenaren. Met deze zogenaamde RREW-regeling kan de gemeente Etten-Leur samen met uwEnergieloket en DuurSaam Etten-Leur nu ook huurders stimuleren kleine energiebesparende maatregelen te treffen
in huis. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van radiatorfolie en vervangen van oude halogeen- en
gloeilampen door LED-lampen.
Het doel is om in Etten-Leur, per jaar, 1.2000.000 kg CO2 te besparen. De campagne loopt van eind juni 2021 tot april 2022. De huurders ontvangen vanzelf een brief van de gemeente.

Uitbreiding van webshop www.bespaaretten-leur.nl
Op www.bespaaretten-leur.nl is er ruime keuze uit energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld LED lampen, waarmee je wel tot €300 per jaar bespaart op de energierekening. Andere besparende mogelijkheden zijn een waterbesparende douchekop, buisisolatie en radiator ventilatoren.

Complete ontzorging
De webshop is verder uitgebreid voor mensen die extra hulp kunnen gebruiken. Zo kan iedereen het besteedbare bedrag nu ook inzetten voor hulp aan huis. Een energiecoach loopt een rondje door het huis en pakt de producten direct uit de bus die vervangen kunnen worden. Dit advies en de producten zijn gratis tot €90,- per huurhuis. Meer details vind je in de webshop.
Heb je in je huurwoning bovenstaande punten als ledverlichting al goed op orde en wil je een verdere stap zetten in de richting van een duurzaam gebruik van je woning? Of heb je juist helemaal geen idee waar eigenlijk te beginnen? Dan helpt een energiescan om een goed plan van aanpak op te zetten. De energiecoaches helpen je hier graag mee.

Per juli 2021 voor alle inwoners
Deze actie gaat eind juni 2021 in. Dat betekent dat er dus gratis, kleine energiebesparende maatregelen zijn te bestellen voor elke inwoner in Etten-Leur vanaf juli 2021. Er is een eenmalige unieke code per huis beschikbaar die verzilverd kan worden op www.bespaaretten-leur.nl. Deze codes worden per brief door de gemeente verstuurd en ontvang je vanzelf in de bus. Dus ook voor
huurders die niet bij Alwel huren.

Heeft u nog vragen?
Eind juni ontvangt u als huurder de brief met code. Heeft u dan nog vragen? Kijk dan op www.bespaaretten-leur.nl of stuur een email naar: [email protected]. Bent u niet in het bezit van een computer? Wij helpen u graag telefonisch via 076- 20 66 055 op werkdagen tussen 09.00 – 13.00 uur.

Huurderscampagne Omlaag die Meter stopt
Doordat er voor huurders van Alwel nu een goed alternatief komt, stopt de energiebesparende
campagne Omlaag die Meter. De HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur bood deze campagne sinds 2019 aan vanuit het fusiegeld. Huurders die meededen, krijgen persoonlijk bericht van de HBV. Ook op de website van de HBV en Alwel volgt meer informatie over het einde van Omlaag die Meter en
wat voor nieuwe plannen de HBV heeft met het overgebleven fusiegeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen