Wervelende aftrap theaterseizoen door De Josjes

Foto: Gwendolyn Rammeloo

Anderhalf jaar hebben de spelers van Theatergroep de Josjes moeten wachten voor De 3 Musketiers De Musical eindelijk in première kon gaan. Deze was tegelijkertijd ook de aftrap voor theaterseizoen 21/22 van theater De Nobelaer.

In de wacht
“Alles was gereed in maart 2020”, aldus regisseur Jos Schievelt. “Het decor, kostuums, alles handgemaakt, en ook de band was er klaar voor. Tot corona roet in het eten gooide.

“Het was nog even spannend met de zitplaatsen, wat er mocht en kon, maar nu de anderhalvemetermaatregel opgeheven is, kunnen alle plaatsen gereserveerd worden.”

Regisseur Jos Schievelt

Aanpassingen
In het anderhalve jaar veranderden er ook nog situaties, zoals speelsters die zwanger raakten en zodoende vervangen moesten worden. En ook het decor werd wat minder uitgebreid dan gepland, omdat de trekwand al verhuisde naar de nieuwe in aanbouw zijnde locatie van De Nobelaer.

Groots en meeslepend
Donderdag 30 september kwam de lang gekoesterde wens eindelijk uit. En hoe!
Van begin tot eind werd het publiek verrast met zang en dans van hoogstaand niveau. En meegezogen in de sfeer van het katholieke Frankrijk van 1626, waarin het verhaal van de 3 Musketiers zich afspeelde.

Bevlogen cast en crew
Een zeer overtuigende D’Artagnan, Athos, Porthos, Aramis, Constance, koning Lodewijk, koningin Anna, XIII, Kardinaal Richelieu, Milady de Winter, Rochefort en Lord Buckingham.

Daarnaast het ensemble, dat flink aan de bak moest, want tussen de bedrijven werd steeds van kostuum gewisseld. Alles zag er pico bello en tot in de puntjes uit.

De muzikaal leider van de band was Frank Melisse.

Ruim honderd plaatsen bezet
Het enthousiaste publiek bestond deze avond uit een honderdtal mensen. Wellicht moet Etten-Leur de weg naar het theater nog terugvinden.

Kaarten voor 1 en 2 oktober
Deze fantastische productie van eigen bodem is ook nog te bezoeken op 1 en 2 oktober.
Kaarten zijn te reserveren op de website van De Nobelaer.

Komt dat zien, komt dat horen! Een stukje Frankrijk met een Brabants accent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen