Bijzondere Roparun voor Etten-Leurse team Swietelsky Go4Life

Foto: Roparunteam Go4Life

Voor het Etten-Leurse Roparunteam Swietelsky Go4Life zit de Roparun 2021 erop. Geen Run van Parijs naar Rotterdam, maar een ronde door Limburg en Brabant van Landgraaf naar Landgraaf dit jaar. Na een jaar zonder Roparun mocht dat de pret zeker niet bederven. Het team kan terugkijken op een geweldig en bijzonder avontuur. Wind en regen hielden de teamleden niet tegen om hun prestatie over ruim 300 kilometer te leveren!

“Roparun, wat is dat?”

De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, waarmee teams geld ophalen voor palliatieve zorg. Roparunteam Swietelsky Go4Life legt normaal gesproken met 24 teamleden die estafette af. Daarvan zijn vier hardlopers, twee fietsers, twee chauffeurs en een masseur onderweg op de route, voor een etappe van 40 tot 58 kilometer. De lopers leggen zo’n twee kilometer af terwijl er een fietser voor en achter ze rijdt. De bus met overige lopers rijdt steeds voor de groep uit om ervoor te zorgen dat de loper na die twee kilometer afgewisseld wordt door de volgende loper. De overige teamleden rijden van wisselpunt naar wisselpunt, waar geslapen en gegeten wordt, en het volgende team met lopers, fietsers, chauffeurs en masseur klaargemaakt wordt voor hun volgende estafette. Zo legt het team in estafette de gehele route af, een flinke teamprestatie met relatief weinig slaap. Klein detail, twee agenten in een auto van politie Helmond kwamen op het wisselpunt in Aarle-Rixtel nog even vragen: “Roparun, wat is dat?” De Roparun heeft duidelijk nog wat meer bekendheid nodig!

Alternatieve Roparun door Limburg en Oost-Brabant

Vanwege de coronapandemie heeft de organisatie van de Roparun voor 2021 een alternatieve route door Nederland bedacht en de nodige maatregelen genomen. De route werd ingedeeld in een route met de klok mee (M) en met de klok tegen (T). Zo werden de 189 deelnemende teams verspreid over de route. Het Etten-Leurse team mocht de route met de klok mee afleggen, door of langs steden als Maastricht, Weert, Eindhoven en Roermond en verschillende kleinere plaatsen daartussen.

Regenachtige Roparun niet minder gezellig

Voor de Roparun Landgraaf-Landgraaf waren 23 teamleden op de been, waarvan één loper nog last-minute is ingevlogen voor een geblesseerd teamlid. Zij verzamelden zaterdag 2 oktober om 5.00 uur op het terrein van Partyservice Jan Vermunt, waar de campers, cateringbus en personenbus al ingeladen klaar stonden voor vertrek. Na een bemoedigend woordje van de voorzitter was het tijd om naar het Pinkpopterrein op Landgraaf te rijden. Daar stonden de eerste teams al op het terrein. Na een aantal leuke teamfoto’s op het start- en finishterrein, kon er gezamenlijk soep en broodjes gegeten worden.

Om 10.35 uur kon het eerste team van lopers en fietsers van start (team B), onder begeleiding van gezellige muziek. Zij konden nog droog aankomen op het eerste wisselpunt op een parkeerplaats in Stein, waar het tweede team (team A) al een pastamaaltijd achter de kiezen had. Team A vertrok voor hun estafette naar het volgende wisselpunt in Weert. Helaas kwam daar dan toch de voorspelde en gevreesde regen, die de rest van het weekend niet meer op wilde houden. Stevige windhozen maakten het sombere weer helemaal af, waardoor er nét voor team A twee takken van de bomen af waaiden, en de slaaptentjes voor de drie catering dames op het terrein van de Koel bijna weg waaiden.

Desondanks bleef de sfeer onderweg en op de basiskampen goed en gezellig, ontzettend belangrijk, zeker wanneer de vermoeidheid inslaat. Gelukkig sleepten de teamleden elkaar erdoorheen, met grapjes en plezier en een warm onthaal van team A en team B op de wisselpunten. Team A mocht de laatste etappe afleggen. Zij kwamen tegen kwart voor 3 op zondagmiddag met een lach aan in Landgraaf, waar de overige teamleden ze vol emotie stonden op te wachten. Samen mocht het team de finish over, met een lach en tranen, trots op de afgelegde prestatie!

Ter ere van overleden teamlid

Deze Roparun stond ook in het teken van het dit voorjaar overleden teamlid Piet Halters. Hij bracht zijn laatste dagen door in hospice Marianahof. In gedachten ging deze fanatieke Roparunner gewoon weer mee, in de vorm van de mascotte en een T-shirt met zijn foto erop. Dat werd bij de finish goed opgemerkt door de organisatie, waardoor teamcaptain Trudie de Jong net voor de finish haar verhaal deed voor de camera, en later met teamleden Kees en Eric voor de camera van Roparun TV plaats mocht nemen. Piet zou trots geweest zijn, dat is zeker!

€ 20.265 voor het goede doel

De Roparun is voor team Swietelsky Go4Life de spreekwoordelijke kers op de taart, nadat het een jaar geld inzamelt voor palliatieve zorg, en hospice Marianahof in het bijzonder. Het team haalde in totaal € 20.265 op. Voor alle teams tezamen kwam de teller op € 2.030.030. Wil je ook je steentje bijdragen? Kijk op www.team248go4life.nl voor de mogelijkheden. Foto’s van de Roparun deelt het team via hun social media en website.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen