Olympiër Lindsay van Zundert kwalificeert zich voor vrije kür op WK

Foto: Pexels

Lindsay van Zundert heeft zich bij de wereldkampioenschappen kunstrijden in het Franse Montpellier gekwalificeerd voor de vrije kür van vrijdag. Daarvoor was woensdag een plaats bij de beste 24 op de korte kür nodig. De 17-jarige Brabantse wist toen elf van de 33 deelneemsters in actie waren gekomen dat haar score van 58,49 toereikend zou zijn.

Van Zundert, die uitkwam in de tweede van zes startgroepen, was toen ze in actie was gekomen goed voor de tweede score. Alleen de Georgische Anastasia Goebanova had op dat moment een duidelijk betere score: 62,59. Nadat de elfde deelneemster niet aan de score van de Nederlandse was gekomen, was al zeker dat Van Zundert geplaatst is voor de vrije kür.

Van Zundert bleef in Montpellier een fractie onder haar score op de Winterspelen van Beijing, waar ze uitkwam op 59,24, een persoonlijk record. Op de Spelen was dat voldoende voor het bereiken van de vrije kür waarna ze als achttiende eindigde.

Van Zundert, afkomstig uit Etten-Leur, eindigde vorig jaar op de WK in Stockholm als zestiende. Toen plaatste ze zich als 24e voor de vrije kür. Door die prestatie werd ze de eerste Nederlandse kunstrijdster op de Spelen sinds Dianne de Leeuw in 1976 in Innsbruck.

In januari van dit jaar wist Van Zundert zich bij de EK in Tallinn niet te plaatsen voor de vrije kür. Ze kwam op de korte kür niet verder dan de 27e plek.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen