Na twee jaar afwezigheid de 35e editie van Popelucht

Foto: Popelucht

Het laatste weekend van augustus is het eindelijk zo ver: de 35ste editie van Popelucht. Na twee jaar afwezigheid is het gratis openluchtfestival terug met een vol en gevarieerd programma. Alle muziekliefhebbers komen hier aan hun trekken, of ze nu van rock, blues of folk houden.

Popelucht vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 augustus in het Oderkerkpark in Etten-Leur en is gratis toegankelijk.

Op beide dagen kunnen bezoekers genieten van verschillende muziekgenres. Op zaterdag is er stevige rockmuziek van Møtherfät, pakt de jonge bluesband MindBlow het podium en kunnen bezoekers genieten van het brede repertoire van De Kinkels. Op zondag staan er meerdere bands geprogrammeerd die wat stevigere muziek spelen, waaronder Blue Vultures, Lowland Chiefs, TerraDown en Mr. Moto. Dit wordt afgewisseld met de Squander Squad, die eigen muziek speelt met invloeden uit folk, country en balkan, en met Myllie & The Tunes, die een verscheidenheid aan genres speelt. Deze laatste won de bandwedstrijd Doe Maar Vet.

De optredens op Mainstage worden afgewisseld door bands op de Talentstage. Op zaterdag zijn dit de Stationary Travellers, die swingende nummers uit de blues, jazz, soul, funk en rock spelen. Zondagmiddag staat Antt op de Talentstage. Deze band speelt graag bekende nummers die je niet vaak hoort. Zondagavond speelt The King’s Head een mix van klassieke rock, sludge, grunge en metal.

Fans van Kiss, Twisted Sister en de Red Hot Chili Peppers zijn ’s avonds in de zevende hemel. Beide dagen worden afgesloten door de vetste tribute bands. De eerste dag van Popelucht eindigt met de klassiekers van Kiss gespeeld door KISSterious. Op zondagavond zijn er maar liefst twee tributes. Allereerst gaan de bezoekers terug naar de jaren 80 met de Twisted Sisters, waarna de Red Hot Chilinators het festivalweekend afsluiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen