Unitas treedt sinds enkele weken op tegen schelden met K-woord

Foto: Pexels

Het kan je bijna niet ontgaan gaan, want het nieuws haalde al het NOS Journaal: voetbalvereniging Unitas ’30 accepteert niet langer het K-woord als scheldwoord. Niet op de velden, maar ook niet langs de kant. Daarom omarmt de vereniging sinds half januari de actie ‘Strijd mee #tegenKK’ van Stichting KWF.

Helaas zijn er nog steeds mensen die zich bij de minste tegenslag het K-woord als scheldwoord gebruiken. Dat heeft impact voor mensen die daadwerkelijk met deze ziekte te maken hebben (gehad). Unitas ’30 treedt nu nog meer op tegen het schelden met het K-woord.

Consequenties schelden

Dit houdt in dat de vereniging naast de spelregels die de KNVB reeds hanteert, de volgende maatregelen heeft toegevoegd:

  • Een rode kaart kan je een uitsluiting van 4 weken van alle clubactiviteiten opleveren.
  • Een rode kaart zal altijd bij de KNVB gemeld zal worden. Ongeacht welk niveau je speelt!
  • Een rode kaart voor een lid van een bezoekende vereniging zal altijd gemeld worden bij hun bestuur, zodat ook zij passende maatregelen kunnen nemen.
  • Schelden vanuit de dug-out door zowel spelers als staf wordt niet getolereerd, ook zullen begeleiders, ouders en supporters worden aangesproken op hun gedrag.

Het bestuur schroomt niet om een wedstrijd op welk niveau ook stil te leggen als men vindt dat het te ver gaat. Ook de KNVB kan daarbij ingeschakeld worden.

Voor de duidelijkheid: De KNVB heeft in haar spelregels al vele jaren regels en sancties vastgelegd voor het schelden in het algemeen. Als vereniging wil Unitas ’30 de aandacht nog eens vestigen op de impact die het schelden met het K-woord heeft op de omgeving. Het bestuur hoopt dat de aangekondigde maatregelen niet nodig blijken te zijn.

We hopen dat meer verenigingen zich aansluiten bij dit initiatief. Ga voor informatie naar de website van KWF.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen