Van Zundert Nederlands kampioen en goed op weg naar WK Kunstrijden

Foto: Pexels

De Etten-Leurse Lindsay van Zundert (18 jaar) beleefde een prachtig Olympisch seizoen, met een 18e plek op de Olympische Spelen. Daarna had ze last van financiële zorgen, maar presteerde ze wel naar behoren op het Europees Kampioenschap kunstrijden. Afgelopen weekend schaatste ze een persoonlijk record bij de Challenge Cup in Tilburg. Daar werd ze ook Nederlands kampioen.

De Challenge Cup is een internationale wedstrijd van het een na hoogste niveau in het kunstrijden en geldt sinds een aantal jaar ook als Nederlands kampioenschap. De 22-jarige superster Kaori Sakamoto, de regerend wereldkampioene uit Japan, won de wedstrijd in het IJssportcentrum Tilburg met een score van 228,35 punten.

Lindsay van Zundert op weg naar het WK

De jury beloonde zondag de vrije kür van Van Zundert met 118,81 punten, waardoor ze op een totaal van 176,84 uitkwam. Van Zundert verbeterde daarmee haar persoonlijk record van de Olympische Spelen (175,81 punten). Ze had voor het Nederlands kampioenschap geen concurrentie, omdat de andere Nederlandse kunstschaatsers niet de minimale puntenscore hadden gehaald om mee te mogen doen aan de Challenge Cup.

De 18-jarige Van Zundert schaatste in Tilburg beter dan ooit en dat geeft vertrouwen voor het aankomende wereldkampioenschap. Dat vindt plaats van 20 tot en met 26 maart in Saitama, in Japan. De eerste uitdaging daar is zich kwalificeren voor de vrije kür.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen