RiDa kickboxing ziet populariteit sport in groeiend ledenaantal

Foto: RiDa-kickboxing

Deze week een interview met de Etten-Leurse sportschool RiDa kickboxing. Als Nieuws.nl plaatsen we graag lokale ondernemers in de spotlight. In deze rubriek gaan we in gesprek met ondernemers uit de regio en deze week zijn dat Richard en Danny.

Richard en Danny zijn al jarenlang vrienden. Beiden hebben ze een grote liefde voor de sport kickboksen en trainen zelf al vele jaren. Twee jaar geleden kozen ze ervoor om die gedeelde passie om te zetten in een bedrijf. Ze zijn nu eigenaar van RiDa kickboxing in Etten-Leur en beiden gecertificeerd trainer.

Wat bieden jullie aan?

‘’Op dit moment bieden wij kickbokslessen aan in groepsverband. Deze groepen bestaan gemiddeld uit twintig à dertig man. Ons bedrijf is ontzettend in de groei, dus wekelijks komen er wel nieuwe leden bij. Hierdoor varieert de grote nog wel eens.

Er zijn verschillende leeftijdsgroepen die wij lesgeven. Dat zijn diverse groepen,

  • Jeugd tot en met negen jaar;
  • jeugd vanaf tien jaar;
  • dames, aparte les op donderdag;
  • en volwassenen, dames en heren.

De lessen worden voorlopig allemaal gegeven in gymzaal het Voortouw, Slagveld 55, in wijk de Keen in Etten-Leur.

In het begin kun je eerst enkele proeflessen nemen. Je traint gewoon met de groep mee. Alles zit dus bij elkaar, nieuwe leden maar óók de al gevorderde bestaande leden, waarbij iedereen op zijn eigen niveau de trainingen kan volgen.’’

Hoe zien die lessen eruit?

‘’De mensen gaan met een goed voldaan gevoel naar huis. Er zit van alles in onze lessen. Met kickboksen train je eigenlijk al je spiergroepen.

We beginnen altijd met een goede warming-up, daarna beginnen we de les met diverse technieken zowel aanvallend als verdedigend ook wordt veel aandacht besteed aan de buikspieren. Aan het eind van de les persen we de laatste krachten nog eruit waarna een cooling-down volgt. Even een moment van rust na de zware training voordat je huiswaarts keert.

De lessen aan volwassenen geven wij met z’n tweeën, maar voor de jeugd assisteren drie jeugdtrainers Wessel, Duncan en Isa ons nog. Het animo bij de kinderen is namelijk echt enorm en de aandacht is snel afgeleid. Wij hebben voor extra assistentie gekozen van de jeugdtrainers zodat de kinderen alle aandacht en begeleiding krijgen die ze nodig hebben.

Met het kickboksen, trainen we één op één en rouleren in de les .Door de verschillende niveaus door elkaar leert iedereen van elkaar. Iemand die net begonnen is zetten we dan vaak ook bij een gevorderde kickbokser. Er wordt veel gerouleerd, zodat iedereen de kans krijgt om te groeien. Veiligheid en plezier en respect voor elkaar, staat bij ons voorop tijdens de trainingen.’’

Is kickboksen een veilige sport?

‘’Het is een individuele sport die we graag als teamsport willen behandelen. De sport oogt agressief, maar is dat totaal niet zo. Dat merkt men ook als ze eenmaal bezig zijn en de diverse technieken beheerst aangeleerd krijgen. Zowel de volwassenen als de kinderen trainen met scheenbeschermers en bokshandschoenen waardoor je goed beschermt alle trap en slaan technieken kan ontvangen. Het Nederlands kickboks niveau is altijd van een zeer hoog niveau geweest van de allerbeste Ramon Dekkers tot nu aan toe Rico die wel de diverse gradatie van de samenleving warm heeft gemaakt voor kickboksen.

Ik denk dat kickboksen tegenwoordig zelfs geliefder is dan voetbal momenteel. Je kunt gaan wanneer je wilt, je hoeft je voor niemand te verantwoorden én vooral het stukje zelfverdediging wat erbij komt kijken spoort de mensen aan in de huidige maatschappij.’’

Waar is kickboksen allemaal goed voor?

‘’Zoals wij net al zeiden is kickboksen overal goed voor. En je kunt ook wel concluderen dat kickboksen qua conditioneel een van de zwaardere sporten is Je traint al je spiergroepen. Wat wij zelf ook door de jaren heen hebben ervaren is dat het zowel mentaal als geestelijk ook goed voor je is.

Het is goed voor je gezondheid zowel in conditie als om af te vallen, kracht, zelfverdediging, zelfvertrouwen, discipline en respect.

Wij hanteren lage tarieven en bij ons kan je al trainen voor 2 à 3 lessen per week voor 27,50 per maand voor volwassenen. Kinderen trainen al voor 2 à 3 keer per week lessen voor 22,50 per maand. De lessen duren een uur en op woensdag voor de volwassenen 1,5 uur.’’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen