In 2023 wederom een uitreiking van de Zilveren Moeierboom

Ontvangers Zilveren Moeierboom 2022
Ontvangers Zilveren Moeierboom 2022
Foto: Organisatie

Sinds een aantal jaren bestaat er in Etten-Leur een bijzondere blijk van waardering: de Zilveren Moeierboom. Deze onderscheiding is bedoeld voor diegene die binnen Etten-Leur het onderscheid maken door hun belangeloze inzet. Ken jij iemand die deze onderscheiding verdient? Stuur voor 30 april je aanbeveling.

De Zilveren Moeierboom is door waard Jac van Dongen in het leven geroepen. In samenwerking met Step wordt hieraan sinds 2017 een
speciaal tintje gegeven.

Uitreiking op 21 juni

De onderscheidingen worden op woensdag 21 juni onder feestelijke omstandigheden uitgereikt. Voor deze onderscheidingen komen die mensen in aanmerking die zich belangeloos en voor langere periode dienstbaar hebben gemaakt op het gebied van sociaal-, cultureel-, maatschappelijk-, of sportief terrein in Etten-Leur. Het is fijn als de voordragen ondersteund wordt door een aantal ondersteuners of adhesie verklaarders.

Iemand aandragen?

Vindt jij dat er in je kennissenkring iemand voor de Zilveren Moeierboom in aanmerking komt? Of is er een “stille kracht” binnen je vereniging of buurt die zich belangeloos inzet voor jullie? Dan kun je dit kenbaar maken bij het organiserende comité. Dit kan door een brief te schrijven waarin je de speciale verdiensten van deze persoon aangeeft. Je kunt een schriftelijke brief, voorzien van het e-mailadres van de indiener, inleveren op Oude Bredaseweg 4. Digitale aanmelding kan via e-mail [email protected].

Jury bepaalt

Een onafhankelijke jury zal de ingekomen brieven geanonimiseerd beoordelen en bepalen of de aangedragen persoon in aanmerking komt voor de Zilveren Moeierboom. Het is niet de bedoeling dat de kandidaat op de hoogte gesteld wordt van zijn voordracht.

De voorstellen moeten voor 30 april binnen zijn. De indiener ontvangt vervolgens zo snel mogelijk bericht of het verzoek wel of niet wordt gehonoreerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen