Lions Club Etten-Leur maakt theaterbezoek mogelijk voor Oekraïense vluchtelingen

Foto: De Nobelaer

The Ukrainian Ballet of Peace stond afgelopen vrijdag op het podium van De Nobelaer met de dansvoorstelling The Sleeping Beauty. De komst van het Oekraïense gezelschap inspireerde De Nobelaer en Lions Club Etten-Leur om een theaterbezoek aan deze voorstelling mogelijk te maken voor een aantal Oekraïense vluchtelingen die momenteel in Etten-Leur verblijven.

De Nobelaer en gemeente Etten-Leur hebben het initiatief onder de aandacht gebracht bij de Oekraïense gemeenschap. Er werd enthousiast gereageerd, zowel volwassenen als kinderen hebben dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod. Allen hebben een avond zorgeloos kunnen genieten van ballet. Na afloop van de voorstelling werd op het podium door het volledige ballet het Oekraïense volkslied gezongen. De in de zaal aanwezige Oekraïners stonden vol trots, sommigen van hen met de vlag van het thuisland om de schouders geslagen, het volkslied uit volle borst mee te zingen. Dit zorgde voor een ontroerende afsluiting van de avond.

Michael Bakx, voorzitter van Lions Club Etten-Leur e.o.: ”Toevallig was vorige week er één vol culturele bijdragen. Donderdag was er het Pop & Classics4Kids concert voor 450 kinderen die op de KSE kennis konden maken met zowel popmuziek als ook met klassieke muziek. En vrijdag dus het optreden van The Ukrainian Ballet of Peace. Hoe mooi is het om geïnteresseerde Oekraïense vluchtelingen de kans te geven om, ver weg van alle narigheid in eigen land, te kunnen genieten van een prachtige voorstelling van hun landgenoten.”

“Geweldig dat we bezoekers uit de Oekraïense gemeenschap in Etten-Leur mochten ontvangen. We hebben hen, mede dankzij de bijdrage van Lions Club Etten-Leur, een compleet avondje uit bezorgd. Ze hebben zichtbaar genoten van de voorstelling gebracht door landgenoten die net als zij het thuisland zijn ontvlucht na het uitbreken van de oorlog. Mooi om na afloop van de voorstelling de trots in hun ogen te zien”, aldus Ragna Ferwerda, Hoofd marketing en communicatie De Nobelaer.

Foto bijschrift: Michael Bakx en Ragna Ferwerda voor aanvang van de voorstelling

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen