Doorkomst Roparun in de avond/nacht van 28 op 29 mei

Foto: Roparunteam Go4Life

Komend Pinksterweekend vindt de 32e Roparun plaats. Deze non-stop estafetteloop komt ook door het centrum van Etten-Leur. De teams komen over de Bredaseweg de Oude Bredaseweg op, hebben een checkpoint voor het Witte Paard en gaan via de Markt en Raadhuisplein naar de Bisschopsmolenstraat. In het centrum organiseert het Etten-Leurse Roparunteam Go4Life, dat zelf dan op route is, een gezellig doorkomstfeestje.

Over de Roparun

De Roparun is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. De deelnemende teams leggen in het pinksterweekeinde, van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag, ongeveer 520 kilometer af. Dat doen zij met een compleet team van hardlopers, fietsers, chauffeurs, catering en fysio/masseurs. Door corona en nu de voorbereidingen op de Olympische Spelen in Parijs komt de Roparun alleen door Nederland. De bedoeling is om volgend jaar weer vanuit Frankrijk/Belgie te starten.

Doorkomst Roparun Etten-Leur

De Roparun is een grote sportieve prestatie waar de teams het hele jaar door voor trainen. Zij halen bovendien met allerlei acties geld op voor het goede doel. Wat is er mooier dan aangemoedigd worden door vele mensen tijdens die prestatie? Kom daarom naar de doorkomst van de Roparun door Etten-Leur. In Van Gogh Stijl! De hardlopers met fietsers gaan een stukje over de Markt. De volgauto’s mogen dit jaar over het Raadhuisplein hun weg vervolgen. Neem ook gerust een kijkje bij het checkpoint voor het Witte Paard.

Vanaf 19.00 uur is er een DJ-show en vanaf 20.00 uur staan er bands te spelen voor extra sfeer. Het eerste team wordt rond 22.00/22.20 uur verwacht. Het laatste team komt naar verwachting rond 04.00 uur door. De terrassen van The Mayor, Vincents, Marktzicht en Scandal zijn hiervoor tot 04.00 uur open. De overige horeca sluit normale tijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen