Etten-Leur vindt nieuwe burgemeester: Marina Starmans-Gelijns

Foto: Gemeente Etten-Leur

Op voorstel van de vertrouwenscommissie besloot de gemeenteraad van Etten-Leur op 3 juli 2023 om voor te dragen als burgemeester van de gemeente Etten-Leur: Marina Starmans-Gelijns (VVD), 53 jaar. Op dit moment is zij burgemeester van Dongen.

Ruime ervaring

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad motiveert de keuze als volgt: “Mevrouw Starmans heeft een ruime ervaring in het openbaar bestuur. Nadat ze 9 jaar wethouder was in achtereenvolgens Son en Breugel, Dongen en Waalre werd ze in 2015 burgemeester in Dongen. Mevrouw Starmans beschikt naar het oordeel van de vertrouwenscommissie over de basiscondities voor een burgemeester: integer, verbindend, herkenbaar, onafhankelijk en stressbestendig. Daarnaast is ze communicatief, samenwerkend en analytisch.

Mensenmens en boegbeeld

“De vertrouwenscommissie heeft mevrouw Starmans leren kennen als een echt mensenmens, iemand die gemakkelijk contacten legt, verbindend is en beschikt over een gezonde dosis humor. De vertrouwenscommissie heeft in de twee gesprekken een zeer positief beeld gekregen van de competenties en vaardigheden van mevrouw Starmans. Met haar als burgemeester krijgt Etten-Leur wederom een mensenmens en een boegbeeld waarnaar we op zoek waren. Haar laagdrempeligheid, natuurlijke neiging tot samenwerken en authenticiteit sluiten goed aan bij zowel onze inwoners, onze gemeenteraad, ons college als onze ambtelijke organisatie. Met mevrouw Starmans krijgt Etten-Leur een burgemeester en een mensenmens.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen