Ballast Nedam Zuid schenkt duurzaam bankje aan ouderen van Het Gastenhuis in Etten-Leur

25 aug 2023, 11:53 Nieuws
bankje etten leur 1
Bouwbedrijf Ballast Nedam Zuid verrast de ouderen van zorginstelling Het Gastenhuis in Etten-Leur met een bankje in het aangrenzende park. Dit initiatief kwam tot stand na een idee van een bewoner van naastgelegen nieuwbouwproject De Streek, gebouwd door Ballast Nedam. Met het bankje kunnen de oudere bewoners tijdens hun wandeling even uitrusten bij de vijver.
Het Gastenhuis is een zorginstelling voor mensen met dementie en biedt de ouderen een warm thuis met 24-uurs zorg. Het aangrenzende parkje is geliefd bij de ouderen. Toen een bewoner van nieuwbouwproject De Streek opmerkte dat er weinig bankjes rondom de vijver stonden, benaderde hij Ballast Nedam Zuid. Het bouwbedrijf reageerde enthousiast en besloot een bankje te schenken.

Een tweede leven

Het bijzondere aan dit bankje is dat het gemaakt is van hergebruikte bouwmaterialen. Timmerlieden van het bouwbedrijf hebben het bankje opgeknapt voor deze nieuwe bestemming. Het bankje is onthuld in aanwezigheid van bewoners van De Streek, ouderen van Het Gastenhuis en de Gemeente Etten-Leur. Het onderstreept de kracht van gemeenschappen die samenwerken en elkaar ondersteunen.
Ballast Nedam Zuid blijft zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid en kijkt uit naar toekomstige projecten die een positieve impact hebben op het welzijn van mensen en het milieu.