Wie volgt Alain op als jeugdburgemeester van Etten-Leur

Foto: Gemeente Etten-Leur

Vrijdag 13 oktober om 16.00 uur maakt burgemeester Marina Starmans bekend wie de nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur wordt. 

Installatie en afscheid

Burgemeester Marina Starmans installeert de nieuwe jeugdburgemeester op 23 oktober tijdens de raadsvergadering om 18.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook afscheid genomen van Alain Koroma, de huidige jeugdburgemeester van Etten-Leur. De andere kinderen die gesolliciteerd hebben op de functie van jeugdburgemeester mogen dan ook komen vertellen wat zij belangrijk vinden of graag anders zouden zien in Etten-Leur. Ook bij dit bijzondere moment bent u van harte welkom. Locatie: Publiekshal in het Stadskantoor. Graag horen wij of u bij dit moment aanwezig bent en/of een fotograaf aanwezig is.

‘Open oor’

Het doel van de jeugdburgemeester is om de betrokkenheid van de jeugd in Etten-Leur bij de gemeente te vergroten en een ‘open oor’ te hebben voor thema’s die bij kinderen leven. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om kinderen meer te leren over verkiezingen, democratie en maatschappij. 

Taken van de jeugdburgemeester

De jeugdburgemeester zal deelnemen aan evenementen als de sleuteloverdracht met carnaval, de opening van de kermis, de Boomfeestdag en de Nationale Dodenherdenking. Ook mag de nieuwe jeugdburgemeester zelf onderwerpen aandragen, die hij of zij belangrijk vindt en waar hij of zij graag aandacht aan wil schenken in de gemeente. De aanstelling van de jeugdburgemeester geldt steeds voor 1 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen