Bouw van Podium op voormalige Nobelaer locatie is van start

Foto: Van Agtmaal

Centraal gelegen in het hart van Etten-Leur aan de Anna van Berchemlaan, wordt op dit moment hard gewerkt aan de realisatie van nieuw woongenot. Het iconische gebouw op de voormalige locatie van de “Nieuwe Nobelaer” heeft plaatsgemaakt voor maar liefst 95 nieuwe wooneenheden van het project Podium.

Het cultuurhuis de Nobelaer heeft inmiddels enige tijd geleden zijn intrek genomen in de nieuwe locatie aan de Parklaan in Etten-Leur. Hierdoor werd de weg vrij gemaakt voor de realisatie van woningbouw.

Feestelijke start

De bouw van de eerste 66 koopappartementen is afgelopen zomer van start gegaan. Voor de initiatiefnemer, Van Agtmaal, is dit reden genoeg om deze belangrijke mijlpaal te vieren. “Nederland heeft dringend behoefte aan meer woningen vanwege het huidige woningtekort waarmee we allemaal worden geconfronteerd. Met Podium kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren, en dat is goed om te zien!” aldus Jacco Snepvangers,
directeur van Van Agtmaal.

De bouw van Podium is feestelijk gestart tijdens de officiële handeling op donderdag 5 oktober 2023. Tijdens dit moment voerde wethouder Jean-Pierre Schouw de symbolische handeling uit, die bestond uit het metselen van de eerste symbolische steen, waarmee de bouw officieel van start is verklaard. “Het wordt een mooie locatie in het centrum. Naast het Oderkerkpark en met veel groen”, vertelt wethouder Schouw. “De plek is geschikt voor verschillende doelgroepen, waarbij bewoners uit andere woningen in Etten-Leur zullen doorstromen. Hierdoor komen er weer woningen beschikbaar voor andere bewoners. Het betreft een complex project met diverse varianten, maar we zijn ervan overtuigd dat we in samenspraak met de omwonenden en de omgeving tot de beste oplossingen zullen komen voor alle betrokken partijen”, vervolgde wethouder Schouw.

95 wooneenheden

Het project Podium heeft de naam natuurlijk te danken aan de voormalige functie van de locatie, namelijk het cultuurhuis en theater De Nobelaer. De invulling van het plan bestaat uit maar liefst 95 wooneenheden, waarvan 66 koopappartementen. De koopappartementen zijn verdeeld over drie gebouwen, waarbij twee van deze gebouwen met elkaar zijn verbonden via een half-verdiepte parkeerkelder. Daarnaast worden er 23 huurappartementen gerealiseerd, waarvan de bouw later dit jaar van start zal gaan. Het sluitstuk van dit project wordt gevormd door 6 grondgebonden woningen, die naar verwachting begin 2024 in de verkoop zullen gaan.

Van de koopappartementen is inmiddels ruim 80% verkocht, dus wie nog interesse heeft in een appartement moet snel zijn. Meer weten over Podium? Neem een kijkje op de projectwebsite www.podium-etten-leur.nl of neem vrijblijvend contact op met één van de makelaars van Heijblom Makelaardij of KoningsWonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen