Vind je balans in vernieuwde Studio VitaHealth

Foto: Redactie

In september opende Studio VitaHealth na een complete renovatie opnieuw haar deuren aan de Bisschopsmolenstraat. Nieuwe eigenaresse Linda Reijm heeft er een prachtige plek van gemaakt waar je heerlijk kunt sporten op jouw niveau. Of dat nu in de warmtecambine of met groepslessen is. Sporten in de studio is persoonlijk, kleinschalig en laagdrempelig.

Linda Reijm heeft eerder op grote sportscholen lessen in o.a. pilates, spinning en persoonlijke training (pt) gegeven. Door haar zwangerschappen kon ze geen zware lessen meer geven. Ze verhuisde met haar gezin naar Schijf en zocht naar een nieuwe uitdaging in de buurt. De vorige eigenaresse van Studio VitaHealth benaderde Linda met de vraag of ze de studio wilde overnemen. Linda werkte er een aantal dagen om bekend te raken met de klanten en het aanbod en hakte toen de knoop door. Ze nam Studio VitaHealth over.

Complete renovatie met nieuwe warmtecabines

“Vanaf toen ging het snel,” vertelt Linda. “We hebben als eerste de complete studio aangepakt, van de vloer tot aan het plafond. Ook de speciale warmtecabines zijn vernieuwd, met infraroodpanelen. In deze cabines kun je zowel zittend als liggend bewegen. Bewegen in de warmtecabines is goed voor iedereen, maar extra goed voor mensen met bijvoorbeeld artrose, reuma, fybromyalgie, overgewicht of blessures. Je kunt in de cabine door de infraroodwarmte je gewrichten en spieren namelijk prima ontlasten en ze toch voldoende in beweging houden. We werken met schema’s waarin de oefeningen staan. Je ziet ze op de tablet, met alle informatie inclusief voorbeeldvideo. We kunnen in elk schema de oefeningen persoonlijk maken, zodat ze zijn afgestemd op wat voor jouw lichaam nodig is. Wanneer je gebruik wil maken van de warmtecabines, dan kun je dat bovendien eenvoudig inplannen.”

Voel je welkom in de studio

Dat persoonlijke vinden zowel Linda als haar collega Fenne belangrijk. “Dit is een kleinschalige studio, waardoor mensen sneller binnenstappen. Je bent hier geen nummer.” Fenne vult aan: “We vinden het belangrijk dat onze klanten zich gezien voelen. Dat wil toch iedereen? Als ik een klant begeleid, dan klets ik niet alleen over de oefeningen, maar vraag ik ook naar hoe iemands weekend was. Of kom ik terug op iets waar een klant de vorige keer over vertelde. Zo is het bewegen naast nuttig ook gezellig en daardoor houd je het gewoon makkelijker vol.”

Waar Fenne vaak bij de warmtecabines begeleidt, verzorgt Linda de kleinschalige groepslessen. “Ik geef pilates, buik-billen-benen (bbb), persoonlijke training (pt) en cardio. Bij pilates zijn het maximaal 10 mensen per groep. Bij de cardio gaat het om een circuit van 2 rondes met 12 oefeningen. Je voert een oefening uit, hebt korte rust en gaat naar de volgende oefening. Elke acht weken maak ik een ander schema. Een les duurt een halfuur en is ontzettend effectief.”

Nieuwe balans met voeding- en leefstijladvies

Linda is niet alleen bedreven als het gaat om beweging van mensen. Ze heeft ook een opleiding gevolgd op het gebied van voeding en werkt graag samen met jou aan leefstijlverandering. “Alleen bewegen is niet altijd voldoende om weer lekker in je vel te komen. Daarom bied ik een voedingsprogramma van 10 weken, met daarin ook theorie, zodat je snapt hoe je lichaam werkt. Denk aan je hormonen, darmen, bijnieren (vooral met stress) en eczeem. Wat gebeurt er in je lijf en welke invloed heeft voeding daarop? We werken samen aan je fitheid, kracht en lenigheid. Dat houdt je lichamelijk én mentaal gezond. Zeker bij de persoonlijke training is er vaak behoefte aan meer dan bewegen alleen.”

Nieuwsgierig? Stap binnen voor een gratis proefles

Heb je vragen of wil je zelf de groepslessen of warmtecabines ervaren met een proefles? Stap gerust binnen bij Studio VitaHealth, Bisschopsmolenstraat 120A, 4876 AR Etten-Leur. Linda en Fenne staan je graag te woord!

Openingstijden:

  • Maandag 08.00-13.00 uur / 17.00-21.00 uur
  • Dinsdag 09.00-13.00 uur / 17.00-21.00 uur
  • Woensdag 08.00-12.00 uur / 17.00-21.00 uur
  • Donderdag 09.00-13.00 uur / 17.00-21.00 uur
  • Vrijdag 08.00-12.00 uur
  • Zaterdag 09.00-13.00 uur
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen