24-jarige man uit Etten-Leur vervolgd voor afpersing met naaktbeelden

Foto: Pixabay

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekend gemaakt dat de 24-jarige Gianni de W. uit Etten-Leur wordt vervolgd voor online misbruik. Hij wordt ervan verdacht in totaal 171 slachtoffers te hebben gemaakt door ze te verleiden tot het sturen van naaktfoto’s, om ze daar vervolgens mee af te persen. Het OM heeft zich nu alleen gericht op de 30 meisjes die daadwerkelijk aangifte of melding hebben gedaan.

Naast de 30 meisjes die aangifte hebben gedaan, bevat het dossier nog 64 andere slachtoffers die geen aangifte hebben willen doen. Daaronder vallen ook goede vriendinnen van de verdachte. In januari van dit jaar werd bekend dat de politie op de computer van De W. 150 mappen met verschillende meisjesnamen heeft gevonden. In sommige mappen stonden duizenden foto’s. Op zijn computer heeft de politie ook een grote hoeveelheid kinderpornografisch materiaal gevonden.

Meerdere slachtoffers waren tijdens de vijfde voorbereidende zitting aanwezig in de rechtszaal. Ook De W. zat in de rechtszaal. Zijn verhoren zijn inmiddels achter de rug. Hij krijgt in de gevangenis hulp en begeleiding, zegt hij zelf. De man heeft een autismespectrumstoornis en wordt nog onderzocht door een psycholoog en psychiater. Daaruit volgt nog een definitief rapport.

Sextortion

Gianni de W. kwam via sociale media met zijn slachtoffers in contact. Onder nepnamen zou hij de meisjes geld hebben aangeboden in ruil voor een naaktfoto. Daarna zou hij hebben gedreigd deze online te zetten als ze niet nog meer beelden zouden sturen. Deze praktijk staat bekend als sextortion. De W. zit sinds 11 oktober 2022 vast. In maart 2024 wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen