Fit & Welzijn Bewegingsstudio geeft je slimme tips voor de feestdagen

Foto: Fit & Welzijn Bewegingsstudio

Het einde van het jaar 2023 komt in zicht. De voorbereidingen voor het kerstdiner zijn in volle gang of misschien sluit je gewoon lekker aan bij vrienden of familie. Het is vaak een drukke periode vooraf om daarna te gaan genieten van een paar vrije momenten. Sfeervolle lichtjes, gezellig samenzijn met vrienden of familie en het lekkere eten maken de maand december bijzonder, maar soms ook lastig. De verleidingen liggen overal op de loer. Fit & Welzijn Bewegingsstudio geeft je daarom graag wat tips die je makkelijk kunt toepassen.

Vier belangrijke tips voor Kerst

  1. Zorg dat je niet met een lege maag naar de kerstborrel gaat. Met een minder hongergevoel kun je wat gemakkelijker al dat lekkers weerstaan.
  2. Je kunt de feestdagen op 1 hand tellen, dus beperk je tot deze dagen en dan komt het snel weer goed met je lijn.
  3. Geniet van alles wat je eet! Het is zo zonde om spijt te hebben van wat je hebt gegeten. Dus kies wat je echt lekker vindt, maar sta stil bij wat je eet. Dit is beter voor je gewicht, spijsvertering en verzadigingsgevoel.
  4. Vergeet niet te drinken! En dan bedoelen we natuurlijk geen champagne of wijn maar water, water, en nog eens water! Dit is wat je eigenlijk altijd zou moeten doen maar ook juist vanwege de alcohol tijdens de feestdagen. Alcohol onttrekt vocht aan je lichaam. Dat is ook de reden waarom je de volgende dag een kater hebt. Daarnaast ben je eerder verzadigd wanneer je voldoende drinkt. Dus wanneer je alvast je maag vult met een groot glas water, dan is er minder ruimte om hem verder te vullen met al dat lekkers.

Vergeet niet om ook te genieten van de feestdagen!

Oudejaarsavond

En dan staat 2024 voor de deur. Oudejaarsavond! Je telt de laatste seconden af met de tv-klok en om 00.00 uur vliegen de nieuwjaarswensen je rond de oren. Je krijgt appjes en belletjes met de meest gezegde nieuwjaarswens. En dat is toch wel dat je elkaar een goede gezondheid wenst, het grootste goed dát je iemand kunt wensen. Daarom kan het helpen van gezondheid ook een leuk cadeau zijn. Misschien geef je iemand bijvoorbeeld een goede boost voor de weerstand of kun je hem of haar wellicht net dat nodige steuntje in de rug geven om weer lekker te gaan sporten.

Tips voor goede zelfzorg

Als laatste geven wij je dan ook graag wat self care tips mee om deze dagen ook goed aan jezelf te blijven denken!

Zorg voor een goede nachtrust en beweeg regelmatig, leg je telefoon eens wat vaker weg, focus je op positiviteit en de laatste en misschien wel de belangrijkste… Omring je met mensen waarvan je energie krijgt.

Wij wensen je hele fijne dagen en een mooi maar vooral gezond 2024 toe!

Fit & Welzijn Bewegingsstudio
076 – 5423800 / 06 – 38 76 82 64
Of ga naar www.bijmirella.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen