Je woning verduurzamen? Schakel Ecolectrix in voor je elektraklussen

Foto: Ecolectrix

Zonnepanelen, laadpalen, renovaties aan meterkasten, stopcontacten en bedrading, thuisaccu’s… Allemaal zaken waar je een ervaren elektricien voor nodig hebt. Met ruim 20 jaar ervaring weet Stephan van Gelder precies wat er nodig is om elke elektraklus te klaren. Met zijn in mei opgerichte bedrijf Ecolectrix richt Stephan zich op het verduurzamen van woningen en bedrijfsgebouwen. We spreken hem vlak voor Kerst over zijn droom om voor zichzelf te beginnen.

Het opzetten van Ecolectrix kende een langere aanloop. Stephan vertelt: “Ik droomde de laatste jaren al van mijn eigen bedrijf. Ik heb na mijn opleiding ongeveer 5 jaar als elektricien in de nieuwbouw gewerkt. Daarna heb ik de stap gemaakt naar de beveiligingssector: brandbeveiliging, camerabeveiliging, inbraakbeveiliging, datanetwerken… Van alles. Dat heb ik tien jaar gedaan. De laatste vijf jaar heb ik gewerkt aan de installatie van zonnepanelen. Ik houd van afwisseling in mijn werkzaamheden. Toen ik na al die jaren een eigen netwerk en klantenkring had opgebouwd, durfde ik echt voor mezelf te beginnen. Ik kreeg genoeg vragen van klanten die allemaal mij wilden hebben voor een klus.”

Zijn vrouw, die de boekhouding voor hem doet, beaamt dat: “Veel klanten van zijn werkgevers vroegen al specifiek naar Stephan. Ze wisten dat de werkzaamheden bij hem in goede handen zijn. Hij heeft er ook een goede kijk op. Stephan hoeft iets maar te zien en hij kan het maken.”

Ecolectrix, een opvallende naam

Over de naam Ecolectrix hebben Stephan en zijn vrouw lang gebrainstormd. “Veel namen zijn al in gebruik. ‘Eco’ was snel bedacht, want ik richt me volledig op het renoveren en verduurzamen van gebouwen. We hebben lang met elkaar gepuzzeld wat daarbij paste en zo is Ecolectrix ontstaan. Al vinden veel mensen het nog wel lastig om uit te spreken.”

Verduurzaming is de toekomst

“De keuze voor verduurzaming was niet moeilijk. Het is de toekomst en de komende jaren hebben we nog genoeg uitdagingen op dit gebied”, aldus Stephan. “De meeste mensen willen besparen op hun energierekening en/of van het gas af. Als gevolg daarvan gaan ze over op elektrisch koken, zonnepanelen en elektrische auto’s. De ontwikkelingen op dit gebied gaan snel, dus ik blijf mezelf verder ontwikkelen met nieuwe cursussen en werkzaamheden. Zo worden, naast zonnepanelen en laadpalen, thuisaccu’s en airco’s steeds belangrijker. Airco’s kunnen namelijk niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Met een thuisaccu kun je de stroom van je zonnepanelen opslaan en later in huis gebruiken. Zo houd je toegang tot je eigen opgewekte energie.”

Meer weten of een offerte aanvragen?

Je kunt bij Stephan terecht voor allerlei elektra-klussen. Neem direct contact met hem op:

Website: www.ecolectrix.nl
Telefoonnummer: 06-20367600
Mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen