40e editie Sportgala Etten-Leur vol winnaars en spectaculaire acts

Foto: Chiara Lauwerijssen

Afgelopen zaterdag 27 januari was het zo ver, de 40e editie van het Sportgala Etten-Leur in de Nobelaer. Wie van  de genomineerden zijn er met de prijs vandoor gegaan?  

Helma Dielemans Talent  

Na een letterlijk spetterende drumshow als openingsact was de categorie jeugd als eerst aan de  beurt om hun prijs in ontvangst te mogen nemen. Jeugdburgemeester Vieve van Kuijk mocht voor  deze categorie de overhandiging doen. Turner Jasper Joosen is uiteindelijk met de titel “Helma  Dielemans Talent” naar huis gegaan. “Ik had niet verwacht dat ik genomineerd zou zijn en eigenlijk al  helemaal niet dat ik zou winnen,” vertelt Jasper. Zijn vader en moeder van genomineerde Demi en  Naomi Govaers vertellen dat ze blij zijn dat de jonge sporters nu een stukje erkenning krijgen voor  hun harde werk. “Normaal ligt de nadruk bij sport snel op voetbal, maar wat dit sportgala goed doet  is de diversiteit in sporters laten zien,” aldus de vader van Jasper Joosen.  

Sporters met een beperking 

De volgende groep sporters die tijdens het gala extra aandacht verdienden, zijn de sporters met een  beperking. Helaas is het dit jaar niet gelukt om voor deze categorie genomineerden te vinden. De jury had hiervoor een oproep geplaatst op sociale media. Twee sporters die deze avond wel in het zonnetje  zijn gezet, zijn hockeyster Maud Janssen van hockeyvereniging ‘Push’ Breda en para-tafeltennisser Dave de Gruiter van tafeltennisclub ‘Tanaka’. Robin van Asten van de Esther Vergeer Foundation  benadrukte het belang van sport voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Door ‘gewoon’  te kunnen sporten worden ze namelijk zelfstandiger en krijgen ze meer zelfvertrouwen.  

Sportvrouw van het jaar 

Vervolgens was het de beurt aan de sportdames. Deze prijs werd uitgereikt door voormalig  langebaanschaatser Gianni Romme. Kunstschaatsster Lindsay van Zundert ging ook dit jaar met de  prijs ‘Sportvrouw 2023’ naar huis. Ze vertelt blij te zijn met haar prijs en dat ze het belangrijk vindt  dat al het lokaal talent een podium krijgt tijdens de avond. Een andere sportvrouw die in de prijzen is  gevallen is paardrijdster Christel Schalk. Zij heeft de Floor Sprenkels (voorheen Pieter Sprenkels)  Publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Ze vertelt heel trots te zijn op deze prijs en de erkenning  van mensen uit Etten-Leur.  

Sportman van het jaar 

Daarna stonden de sportmannen op het programma. Bokser Shamil Koedanetov is dit jaar  uitgeroepen als ‘sportman 2023′. Tijdens het in ontvangst nemen van zijn prijs wil hij in het bijzonder  zijn moeder bedanken. “Zonder haar had ik hier niet gestaan.” Verder vertelt hij dat deze prijs veel  voor hem betekent. “Ik ben opgegroeid in Etten-Leur, dus om dan deze prijs te mogen krijgen is wel  een teken dat je gezien wordt,” aldus Shamil.  

Sportploeg van het jaar 

De laatste categorie die hun prijs in ontvangst mocht nemen was de sportploeg. Dames 1 van  tafeltennisclub ‘Tanaka’ zijn er uiteindelijk met de prijs vandoor gegaan. Voordat het gala tot zijn  einde kwam, nam burgemeester Marina Starmans-Gelijns van het moment gebruik om Peter  Tunnisen in het zonnetje te zetten. Dit was zijn 22e jaar als presentator van het sportgala en een van  de toegewijde organisatoren. “Peter heeft de dynamiek van dit evenement vormgegeven,” zo stelt  burgemeester Marina. “We doen het als team, ik ben er slechts een onderdeel van,” aldus Peter Tunnisen. Als laatst vertelde de burgemeester trots te zijn op alle sporters en het grote aanbod aan  sport wat de gemeente te bieden heeft. De avond werd afgesloten door een optreden van Zangeres Milène van de Smissen en Dans Studio Nicole van Twist.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen