Geoweek op het klimaatplein van Intratuin Etten-Leur

Foto: Intratuin

Op maandag 13 en woensdag 15 mei vindt er tijdens de Geoweek op het klimaatplein van Intratuin Etten-Leur een gratis educatief waterlab plaats.

Ons Water organiseert samen met Wavemakers United en Tuinbranche Nederland dit rondreizend educatieve klimaatproject. Op de klimaatpleinen van tien verschillende tuincentra verspreid door het hele land bouwen wij dit voorjaar ons water- en klimaatlab op. Leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool kunnen hier verschillende educatieve proeven uitvoeren, onder begeleiding van de leukste Wavemaker-studenten. Op het klimaatplein zijn onder andere de volgende proeven aanwezig: De Groene Tuin (hoe vergroen jij jouw tuin of schoolplein?) en De Klimaattafel (hoe richt je een stad zo klimaatadaptief mogelijk in?). Voorafgaand aan het lab krijgen de leerlingen een introductie over het veranderende klimaat en de manieren waarop we daar met z’n allen mee om kunnen gaan, gevolgd door een rondleiding over het klimaatplein door een groenexpert van het tuincentrum.

Als afsluitende activiteit gaan de kinderen zelf ook nog aan de slag met aarde en plantjes, en mogen als aandenken een potje met hun geplante zaadjes mee naar huis nemen. Voor de docenten ligt er na afloop een lespakket met boekjes klaar, waar zij in de weken na deze activiteit een les uit kunnen geven.

Locatie: Lage Vaarkant 11 in Etten-Leur

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen