Daniëlle Horbach nieuwe bestuurder Star-shl

26 jun 2023, 10:36 Nieuws
danielle horbach fotografie laila willems
Dr. D.A. (Daniëlle) Horbach treedt per 1 juli 2023 toe tot lid raad van bestuur van Star-shl.
Daniëlle Horbach is oorspronkelijk opgeleid als biochemicus en heeft een brede achtergrond in de gezondheidszorg. Door haar rol als bestuurder bij HMC en het samenwerken met zorgprofessionals, haar kennis vanuit patiëntzorg, haar managementposities bij Sanquin en in de farmaceutische industrie, brengt zij een combinatie van kennis en ervaring mee die van belang is voor de verdere ontwikkeling en groei van Star-shl en haar medewerkers.
“Met Daniëlle Horbach komt er niet alleen kennis van de zorgsector maar vooral ook een innovatieve bestuurder die zich thuis voelt in zowel profit en non-profit organisaties als in een wetenschappelijke omgeving. Daniëlle laat grenzen in netwerken vervagen omdat zij ervan overtuigd is dat er met elkaar gewerkt moet worden om te komen tot oplossingen voor de (zorg)uitdagingen van deze tijd. Dat past goed bij Star-shl”, aldus Louise Verheij van Wijk, voorzitter raad van toezicht Star-shl.
Daniëlle Horbach licht haar keuze voor Star-shl als volgt toe: “Dankzij mijn werk in een groot aantal functies, bedrijven en sectoren heb ik mogen werken met mensen met verschillende ervaringen en achtergronden. Dat leert je o.a. het belang van teams, van balans, diversiteit en ruimte voor verschillende karakters. Bij Star-shl zie ik zoveel facetten terug in één organisatie. Een vooruitstrevende en multi-getalenteerde organisatie waar het gehele spectrum aan medische- en laboratoriumdiagnostiek onder één dak te vinden is. Door haar dienstverlening dichtbij aanvragers en patiënten, staat Star-shl letterlijk midden in de maatschappij. Ik kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van deze mooie organisatie”.