Gemeente en Alwel in gesprek over toekomstig beheer Het Turfschip

01 okt , 10:27 Nieuws
bier drinken
Pexels
Naar aanleiding van het aangekondigde vertrek van H-int MFA als beheerder van  multifunctioneel gebouw Het Turfschip per 31 december 2024, zijn gemeente Etten-Leur en  woningcorporatie Alwel in gesprek met verschillende partijen om te verkennen hoe het beheer in  de toekomst vormgegeven kan worden.  
Op dit moment worden er diverse opties verkend. Alwel, eigenaar van Het Turfschip, onderzoekt  de mogelijkheden om op een deel van de locatie woningen te realiseren. “De afgelopen jaren  hebben we veel nieuwe woningen gebouwd in Etten-Leur. Maar de druk op de woningmarkt is  nog altijd groot. Woningzoekenden staan gemiddeld 7 jaar ingeschreven voor een sociale of  middendure huurwoning”, licht Corrina Pistorius, vestigingsmanager bij Alwel, toe.  
Pistorius benadrukt dat 2.000 m² van het gebouw beschikbaar blijft voor sociaal maatschappelijk gebruik, in samenwerking met de gemeente. Dit betekent dat verenigingen,  scholen en andere maatschappelijke organisaties ook na 1 januari 2025 hun activiteiten in  Het Turfschip kunnen blijven organiseren.  
Wethouder René Verwijmeren van de gemeente Etten-Leur benadrukt het lokale belang van deze  plannen: “Het Turfschip is van grote waarde voor onze inwoners. Het biedt een plek waar  verenigingen en andere organisaties hun activiteiten kunnen organiseren en inwoners elkaar  ontmoeten. Voor de gemeente is het essentieel dat Het Turfschip deze functie behoudt. We  willen deze ruimte blijven bieden aan lokale verenigingen en maatschappelijke initiatieven.”  
Alwel en de gemeente Etten-Leur zijn vastbesloten om, in samenwerking met maatschappelijke  gebruikers, een passende oplossing te vinden voor zowel de toekomstige woningbouw als het  behoud van het sociaal-maatschappelijke gebruik van Het Turfschip. De gesprekken hierover zijn  in volle gang en we verwachten de komende maanden meer duidelijkheid te kunnen bieden.