Gezonder aanbod eten en drinken voor patiënten Bravis

01 apr , 13:13 Nieuws
gezonder aanbod eten en drinken voor patienten bravis
Bravis ziekenhuis

Vanaf deze week introduceert het Bravis ziekenhuis een vernieuwd aanbod eten en drinken voor patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Eerder al introduceerde Bravis het nieuwe assortiment in de restaurants in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Gezond en lekker

Het vernieuwde aanbod is niet alleen gezond, maar ook lekker en draagt daarmee bij aan de behandeling en het herstel van patiënten. Met voedzame ingrediënten en smakelijke gerechten zorgt Bravis dat patiënten niet alleen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen, maar ook genieten van hun maaltijden.

Door te kiezen voor gezond en lekker eten, wil Bravis de algehele ervaring van de patiënten verbeteren en hen ondersteunen in hun genezingsproces. Een mooie bijkomstigheid is dat dit nieuwe assortiment is samengesteld door onder andere onze koks en diëtisten. Onze visie op gezond eten en drinken is daarmee niet alleen omgezet in een gevarieerd aanbod, maar weerspiegelt ook de kracht van eigen regie voor onze medewerkers en de sterke samenwerking tussen de verschillende teams. Samen zorgen we ervoor dat onze patiënten een gezonde en smakelijke eetervaring hebben.
- Pieter Zeilstra, hoofd Facilitair Bedrijf

Nieuwe visie                

De aanpassingen zijn in lijn met de nieuwe visie op eten en drinken van Bravis: ‘De kracht van gezond en lekker eten’. In deze visie staan variatie en versheid centraal. Hiermee stimuleert Bravis patiënten, bezoekers en medewerkers om gezonde voedingskeuzes te maken door middel van een aantrekkelijk aanbod.

Het nieuwe aanbod is voor 80% vegetarisch en bestaat voor 20% uit kip, kalkoen of vis. Patiënten hebben dagelijks de keuze uit twee avondmaaltijden en bij ontbijt en lunch staat standaard bruin volkorenbrood op het menu met een aangepast assortiment broodbeleg.