Nieuwe expositie met lokale kunstenaars te zien in De Nobelaer

17 aug , 7:00 Nieuws
blauwdruk jac en bas bij de klomp csophie hoogmoet
Op zaterdag 24 augustus opent in cultuurhuis De Nobelaer om 14:00 uur een nieuwe expositie, samengesteld door de werkgroep ‘Beeldende Kunst in De Nobelaer’. De expositie, die tot en met 28 september te bezichtigen is, toont een diversiteit aan werken van Sophie Hoogmoet en Bianca Neeleman, twee lokale kunstenaars die hun passie voor beeldende kunst uitdragen.
De tentoonstelling presenteert werken van Sophie Hoogmoet en Bianca Neeleman, beiden woonachtig in Etten-Leur. Sophie Hoogmoet, afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, combineert traditionele druktechnieken met digitale vormgeving. Haar werk Rook Zonder Vuur verbeeldt het bruine café door middel van zeefdrukken en blauwdrukken, geïnspireerd door het dagelijkse leven. Bianca Neeleman, opgeleid aan de Kunstacademie Rotterdam, werkt met ambachtelijke technieken zoals houtsnede en linosnede. Haar werken, geïnspireerd door de natuur, tonen de wisselwerking tussen mens en omgeving met oog voor detail en vakmanschap.

Meet & Greet met de kunstenaars

Een bijzonder moment binnen deze expositie is de Meet & Greet met de deelnemende kunstenaars Sophie Hoogmoet en Bianca Neeleman op zaterdag 28 september om 13:00 uur. Bezoekers krijgen dan de unieke kans om in gesprek te gaan met de makers achter de kunstwerken en meer te leren over hun inspiratie en werkwijze.

Kom naar de expositie

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 24 augustus om 14:00 uur door Paul Vermeulen, voorzitter van de werkgroep ‘Beeldende kunst in de Nobelaer’. Tot en met 28 september is deze inspirerende tentoonstelling tijdens de openingstijden van het cultuurhuis gratis te bezichtigen op de eerste verdieping.
Op de bovenste foto: Blauwdruk Jac en Bas bij de Klomp - Sophie Hoogmoet
Loslaten om opnieuw te beginnen - Bianca Neeleman
Loslaten om opnieuw te beginnen - Bianca Neeleman