Brede School De Vleer opent schoolbibliotheek i.s.m. De Nobelaer Bibliotheek

Foto: De Nobelaer

Veel keuze, mooie boeken én leesplezier voor leerlingen: daar zorgt de Bibliotheek op school voor. Bij Brede School De Vleer, waar De Hofstee en De Springplank onder vallen, is de schoolbibliotheek sinds vandaag officieel geopend. Bij dit feestelijke moment waren wethouder sociaal domein

Gemeente Etten-Leur René Verwijmeren, directeur van De Nobelaer Wim Staessens, schooldirecteuren Ellen Broeders-Vermoesen en Mirjam Bellemakers en lees- /mediaconsulent van De Nobelaer Inge Standaart aanwezig.

Op donderdag 11 mei 2023 is de schoolbibliotheek op Brede School De Vleer feestelijk geopend. Twee leerlingen onthulden en eigen ontworpen logo voor de schoolbibliotheek en wethouder René Verwijmeren deelde zijn eigen bibliotheekervaring.

Alle leerlingen van De Hofstee en De Springplank lenen vanaf nu gemakkelijk boeken op school. Met de bibliotheken op school zorgen scholen ervoor dat ieder kind toegang krijgt tot de beste en nieuwste jeugdboeken. De leesconsulent van De Nobelaer begeleidt en ondersteunt de school met de uitvoering van de bibliotheek op school. Dit kan enkel succesvol zijn door de inzet van enthousiaste hulpouders en gedreven leescoördinatoren.

“Wat zo mooi is om te zien is de samenwerking tussen alle partijen. Het bruist en het gaat steeds meer bruisen. Dit is echt een project geworden van beide scholen, De Nobelaer en alle ouders en kinderen die hebben meegeholpen. Er is zoveel meerwaarde in het kunnen vinden van het juiste boek. Dat een kind hier de bibliotheek uitloopt en denkt YES! dit wil ik gaan lezen, dat is mooi om te zien.”, aldus Ellen Broeders-Vermoesen, directeur De Hofstee.

Bijna alle scholen in Etten-Leur hebben nu een schoolbibliotheek. De allerlaatste wordt geopend op maandag 22 mei 2023 op basisschool De Vincent. Laat het leesplezier maar groeien!

© Ad van den Wijngaart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen