Een van de factuurfraude verdachten meldt zich

https://youtu.be/qu30qwEbtCw

In mei 2018 maakt het slachtoffer uit Etten-Leur ruim 140.000 euro over voor de aankoop van bouwgrond. Maar het rekeningnummer op de factuur blijkt vervalst, waardoor het geld in verkeerde handen terechtkomt.

Twee mannen en een vrouw zijn gefilmd terwijl ze de bankpas gebruikten die bij de rekening hoort. Eén van de mannelijke verdachten is al aangehouden.

Bewakingsbeelden

De vrouwelijke verdachte heeft een getinte huidskleur. Op de beelden heeft ze steil, zwart haar tot de schouders en heeft ze een bril op. De nog gezochte mannelijke verdachte heeft een donkere huidskleur. Toen hij werd gefilmd, droeg hij een grijze capuchontrui, witte sneakers en een zwarte trainingsbroek met een lichtkleurige streep langs de pijpen. Hij had een zonnebril op en een legergroene pet met een embleem van het merk ‘Deus’.

Tienduizenden euro’s

Bedragen van opgeteld tienduizenden euro’s zijn met die pinpas afgerekend bij de Mediamarkt-filialen in Amsterdam, Zoetermeer en Rotterdam. In die laatste stad is bij de Apple-winkel Amac voor nog zo’n 16.000 euro gepind. Al die transacties vonden plaats op vrijdag 4 tot en met maandag 7 mei 2018. Uit bankafschriften en bewakingsbeelden blijkt dat er op verschillende momenten flinke bedragen zijn opgenomen uit geldautomaten van de ING Bank. Dat was in Almere, Diemen en Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen