Historische winst van NAC in de Kuip

Winnen in een uitverkochte Kuip tegen de koploper  met een van de jongste selecties in Europa leek een utopie. NAC lukte het vanavond met brutaal spel en een beetje geluk.

NAC verdiend op voorsprong

Gesteund door een waar Bredaas legioen begon NAC in een geweldige sfeer aan de missie. Feyenoord ging aanvankelijk op jacht naar een vroege voorsprong, maar het was Ambrose die in de eerste helft voor NAC de eerste grote kans kreeg. Na een briljante actie van Garcia (27′). 6 minuten later schoot Korte voor NAC de verdiende 0-1 binnen. Feyenoord maakt een matte indruk in de eerste helft.

Spanning om te snijden

Meteen na rust Ging Garcia op jacht naar de tweede treffer. Het Spaanse talent werd echter van de bal gelopen en kon net niet uithalen. In de tweede helft liep de spanning hoog op. Feyenoord neemt het heft in handen en heeft enkele kansen voor Kramer en Amrabat met een kopbal op de lat. In de 64e minuut is Larsson dicht bij een treffer, maar zijn schot wordt geblokt. De Kuip schudde op zijn grondvesten toen Kramer in de 74e minuut een penalty mistte.

Het slotakkoord was echter nog voor de Parel van het Zuiden. Kersverse NAC spits Enevoldsen strafte een fout van Feyenoord keeper Jones af en scoorde de 0-2.

NAC bleef volhouden en de sensatie was een feit. Geweldig voor de supporters. Opsteker voor dappere Parel! NAC doet weer mee in Nederland.