Kandidaten sporttitels van het jaar 2017 bekend

Foto: Facebook Sportgala

Op zaterdag 3 februari wordt in de Nieuwe Nobelaer voor de 36ste keer het centrumFit Sportgala georganiseerd. In totaal zijn negentien kandidaten voorgedragen. Zij komen in aanmerking voor de titel sportman, sportvrouw of sportploeg van het jaar 2017.

Sportman

In de categorie sportman zijn na lang beraad van de jury zes kandidaten geselecteerd. In willekeurige volgorde zijn dat Timo Spaans en Ysbrand Buijnsters (zwemmen), Sven van Merode (hoogspringer), Chiel van Bedaf (paardensport), windsurfer Dion van Laarhoven en tot slot voetballer Bart Meijers van NAC Breda.

Sportvrouw

Bij de vrouwen zijn ook zes kanshebbers geselecteerd. Nienke Monden (paardensport), Sophie Verdaasdonk (softbal), Fay Handlogten (streetdance), atleet Marjon van der Wansem, Silvia Verhoeven en José van der Linden (atletiek).

Sportploeg

Bij de sportploegen dingen zeven teams mee naar de titel. HCEL dames 1 en HCEL heren 1 (hockey), Unitas ’30 heren 1 (voetbal), Internos dames 1 (handbal), Ponyclub Concordia Florebit viertallen dressuur L-klasse, Z&PC DIO dames estafetteploeg (zwemmen) en tot slot dansteam BOEM (streetdance).

Talenten

In eerdere edities werden talenten in het zonnetje gezet via het BNI jeugd Sportjournaal. Dit jaar heeft de werkgroep Sportgala besloten de acht kandidaten een podium te geven, wat ze volgens de jury verdienen. Het gaat om Vera Koele en Jasper Joosen (turnen), Jens Walvoort (motorcross), Stan Reit (motortrail), Lindsay van Sundert (kunstrijden), Evi Peemen (paardensport), Alyssa van der Meer (basketball en Casper Spaans (badminton en zwemmen).

Het is mogelijk om de kandidaten je publieksstem te geven. Hiervoor kan gestemd worden tussen 24 december en 20 januari via de website www.sportgala-etten-leur.nl. Op die manier kun je mede bepalen wie uiteindelijk met de titels naar huis gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen