Ruben naar finale Nationale Jeugd Meerkamp

Foto: Jac Verhaeren

Dit weekend werd in Assen de halve finale van de Nationale Jeugd Meerkampen gespeeld waar Ruben zich als enige Tanakiaan voor geplaatst had.

Ruben begon de eerste wedstrijd ​tegen Gijs Vreugendehil vol overtuiging, deze werd vlot gewonnen met 3-0. We hadden goed besproken dat Ruben zich zou focussen op de wedstrijden en zijn emoties onder controle zou houden. Dat was ook zijn grootste winstpunt wat mij betreft, hij heeft geen kik gegeven en alle wedstrijden het beste uit zijn spel kunnen halen.

In de 2e partij moest hij tegen de latere winnaar Chris Verwoert, een hele spannende mooie pot waarbij hij elke game  op het laatste moment moest buigen maar waar hij zijn beste spel liet zien. De derde pot tegen Stef Koppejan was duidelijker, wel 4 games maar in de laatste was zijn verzet gebroken. We waren in de veronderstelling dat Ruben nu kansloos was omdat hij bij de laatste twee moest eindigen (ik had de regels niet goed gelezen). Toen hij hoorde dat hij nog een kans had heeft hij enigszins nerveus maar wel duidelijk de laatste 2 partijen gewonnen, die jongens waren geen partij meer voor Ruben. Superblij dat hij de finale van Panningen na 2 jaar weer bereikt heeft, nu als pupil. Deze zal in juni gespeeld worden. Als kers op de taart heeft Ruben met het bereiken van de finale ook zijn A-licentie behaald heeft, helemaal top.

Verslag door Jac Verhaeren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen