Leuk! Doe mee met de dikke banden race

Foto: Profwielerronde Etten-Leur

Tijdens de Profwielerronde Etten-Leur kan je zelf ook meedoen! Elk jaar op dezelfde dag dat de beroepsrenners en de dames hun wedstrijd rijden is er ook een wedstrijd voor kinderen op hetzelfde parcours.

Gratis deelname

Je doet dat op je eigen gewone fiets. Een racefiets mag niet. Die heeft geen dikke banden en we willen iedereen een beetje dezelfde kans geven. Je mag ook nog geen echte wielrenner zijn (een renner met een licentie bij de KNWU). Je moet verplicht een helm op. Als je zelf geen helm hebt kun je die lenen van ons. Het parcours waar je op rijdt is helemaal verkeersvrij en beveiligd. Deelname is gratis!

3 groepen of categorieën

  • categorie 1 meisjes en jongens geboren in 2010, 2011, 2012 en 2013
  • categorie 2 meisjes en jongens geboren in 2008 en 2009
  • categorie 3 meisjes en jongens geboren in 2006 en 2007

Inschrijven en rugnummers afhalen

Zondag 19 augustus kun je je rugnummer afhalen en je helm (als je die zelf niet hebt krijg je er gratis een te leen) bij de tent op het parkeerterrein bij het Oderkerkpark. De start is op de Anna van Berchemlaan! Zeker zijn van een startnummer? Schrijf je nu al in via de website van de KNWU!

Loopfietswedstrijd allerkleinsten

De organisatie heeft een nieuw onderdeel voor de allerjongste sportievelingen (geboortejaar 2014, 2015 en 2016). Zij lopen op hun eigen loopfietsje een afstand van ca. 75 meter tot aan de finish.

De start is om 12.10 uur ter hoogte van Bruba Sport en de finish ter hoogte van de Nobelaer. Ook hier worden de eerste drie jongens en eerste drie meisjes gehuldigd, maar natuurlijk gaat niemand met lege handen naar huis. Geef je kind per e-mail voor de loopfietswedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen