Tim Gilissen vertrekt naar Heracles Almelo

Foto: Wikimedia Commons

Tim Gilissen verlaat NAC Breda en wordt Technisch Manager van Heracles Almelo. De Manager Jeugdopleiding van NAC tekent voor drie seizoenen bij de Heraclieden, waar hij Mark-Jan Fledderus opvolgt.

De 36-jarige oud-voetballer werkt de komende periode nog aan een overdracht van zijn taken bij NAC, alvorens hij in Overijssel aan de slag gaat, zo laat NAC weten.

Gilissen, sinds 2007 verbonden aan de Bredase BVO, bracht zijn jeugdjaren voornamelijk door bij amateurvereniging SC Enschede. De jonge middenvelder werd vervolgens gescout voor een plekje in de jeugdopleiding van Heracles Almelo, waar hij in 2003 op 20-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. De geboren Enschedeër kwam negentien wedstrijden in actie voor de Almelose hoofdmacht, op dat moment actief in de Eerste Divisie, en maakte in 2005 de overstap naar Go Ahead Eagles waar hij vervolgens twee seizoenen actief was. In de zomer van 2007 haalde NAC hem naar Breda, aldaar maakte Gilissen op 18 augustus 2007 zijn debuut in de Eredivisie. Liefst zeven seizoenen speelde hij op het Bredase middenveld, onder aan de streep goed voor 169 wedstrijden.

Die streep trok hij in 2014, het moment dat hij zijn carrière als voetballer beëindigde en besloot om zich te richten op een maatschappelijke carrière en zijn studie (MBA Sportmanagement). Gilissen verliet NAC maar voor een korte periode, in 2015 keerde hij namelijk alweer terug, ditmaal als manager van de Jeugdopleiding. Samen met Eric Hellemons (Hoofd Jeugdopleiding) vormde hij de afgelopen jaren een sterk duo en was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse en beleidsmatige gang van zaken van de jeugdopleiding. Afgelopen winter trad hij daarnaast toe tot de tijdelijk gevormde interim kerngroep om dringende en lopende technische zaken af te handelen. Met de overstap naar Heracles Almelo eindigt het huwelijk tussen de Parel van het Zuiden en Gilissen nu na ruim elf jaar.

NAC Breda dankt Tim voor zijn bewezen diensten, inzet en passie als voetballer én medewerker van de club en wenst hem veel succes met zijn nieuwe functie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden