Etten-Leurse Michaele Spaanstra wil naar Paralympics in Tokyo

Foto: Michaela Spaanstra

Soms duurt een reis een dag of twee dagen. Beetje afhankelijk of je met de trein, de bus, het vliegtuig of met de auto gaat. Maar deze reis van de Etten-Leurse Michaela Spaanstra duurt inmiddels 9 jaar en eindigt hopelijk over een jaar met als eindbestemming de Paralympics in Tokyo.

Wat daar voor nodig is, is voorál een certificaat. Een toegangsbewijs. Dat toegangsbewijs valt te verdienen met een goede ranking op de wereldranglijst. De beste vierentwintig rolstoel-tennisters ter wereld plaatsen zich direct. Daarna zijn er nog 8 wild-cards te verdienen. Michaela’s singel ranking wisselde de afgelopen 6 jaar tussen de positie 20 en 10 van de wereld. Top 10 zelfs in de dubbel ranking. Op dit moment staat ze 16 in singel en 10 in dubbel. Dat is ruimschoots voldoende om zich te plaatsen. Maar dat moet voor definitieve plaatsing in juni 2021 nog steeds zo zijn. En daar kan Michaela wat hulp bij gebruiken.

Sponsoring nodig!

Om te trainen, Papendal te bezoeken en internationale toernooien te spelen, gaat Michaela dit laatste beslissende jaar reizen in een auto mogelijk gemaakt door autobedrijf Hommel. De sponsoring door Hommel is een mooie stevige opstart van project ‘Van hier naar Tokyo’ in Etten Leur. Er is nog ruimte voor andere Etten-Leurse ondernemers en bedrijven die aan willen schuiven in dit project. Michaela vraagt een ieder die gelooft in haar project zich te melden.

“Alleen samen met jullie hulp kan ik deze mooie reis van Etten Leur naar Tokyo mogelijk maken.”

Michaela prolongeerde in 2019 tijdens het Etten-Leurse Sportgala haar titel ‘Sporter met een beperking’. Ze is te volgen via haar Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen