Michaela Spaanstra succesvol bij NK rolstoeltennis

Foto: Richard van Loon

Afgelopen week werd in Amstelveen het Nederlands kampioenschap rolstoeltennis gespeeld. Voor de Etten-Leurse Michaela Spaanstra was het zaak om haar dubbeltitel te verdedigen. Echter zoals bekend is dat in het Nederlandse rolstoeltennis geen sinecure.

De Nederlandse dames maken sinds jaar en dag de dienst uit aan de top van de wereld. Daarnaast was Michaela’s vaste dubbelmaatje Marjolein Buis vorige maand gestopt met toptennis.

Michaela houdt niet van klagen en al helemaal niet van excuses. Daarom zou men haar niet snel iets hebben horen vertellen over een sluimerende armblessure. Voor Michaela’s gevoel kwam dit toernooi dan ook nog net iets te vroeg in haar herstelproces. Maar zoals bekend, zij gaat niet over de toernooikalender. Allereerst startte het toernooi met singlespartijen. In een poule van 4 spelers, moest Michaela de eerste en tweede plaats uitvechten met voormalig nummer 1 van de wereld Aniek van Koot. In een spannende driesetter trok Aniek deze naar zich toe. Waardoor Michaela als tweede geplaatste de kruisfinales in ging. Daar trof ze een andere voormalig nummer 1 van de wereld en voormalig goud-winnares Paralympics 2016, Jiske Griffioen. In een wedstrijd waar Michaela een hoog niveau haalde, versloeg ze Griffioen met 6-3 en 6-2. De finale speelde ze afgelopen zaterdag tegen wederom Aniek van Koot. De eerste set ging naar Michaela maar uiteindelijk was het de ervaren van Koot met 4-6, 6-2 en 6-4, die de beker voor de Nationale titel in ontvangst kon nemen.

De dubbel speelde Michaela dit keer samen met Jiske Griffioen. Dit was de eerste serieuze wedstrijd die de dames buiten de selectietrainingen om samen speelden. Ondanks dat de dames even aan elkaar moesten gaan wennen, wonnen zij vrij eenvoudig de dubbelfinale van twee aanstormende jeugdtalenten. Een NK met een eerste plek dubbel en een tweede plek single, kan een prachtig resultaat worden genoemd. Zeker in het achterhoofd dat Michaela zich momenteel klaarstoomt voor de Paralympics in Japan 2021.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen