Fit het voorjaar in met nieuwe opstapgroep bij ARV Achilles

Opstapgroe Achilles 2022
Opstapgroe Achilles 2022
Foto: ARV Achilles

Atletiekvereniging Achilles start op maandag 4 maart met een nieuwe opstapgroep voor iedereen die (opnieuw) wil leren hardlopen. De cursus is onder meer bedoeld voor mensen die geen ervaring in hardlopen hebben maar wel in de buitenlucht op een gezonde manier aan hun conditie willen werken. Of voor mensen die in het verleden al wel gelopen hebben en dit weer willen oppakken. Ga jij lekker fit het voorjaar in?

Je werkt tijdens de opstapgroep van Achilles aan je conditie en je gezondheid. De opstapgroep van dit voorjaar heeft als doel de 5 kilometer van de Lelieloop op pinkstermaandag 20 mei. De gezamenlijke training is elke maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur. Je krijgt elke week huiswerk mee, bij voorkeur voor donderdag. Je kunt deze training ook op donderdagavond onder begeleiding van een van de twee trainers doen. Deelname aan de Lelieloop is overigens niet verplicht, wel een goede stimulans om vol te houden. Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier op de website van Achilles.

Voordelen van opstapgroep ARV Achilles

Door het lopen onder begeleiding in een groep train je nooit te snel en te veel. Een ander voordeel is dat we voorkomen dat de individuele loper die enthousiast begint, al snel weer stopt met lopen omdat het die week toevallig niet uitkomt. In een groep stimuleer je elkaar makkelijk. Lopers zorgen er onderling al snel voor dat men tijd vrij maakt en de discipline opbrengt om de gehele cursus te volbrengen. Samen ga je door! Wanneer je ontdekt hebt hoe leuk het is om samen in een groep hard te lopen en toe te werken naar een gezamenlijk doel, kun je met je nieuwe hobby verdergaan bij een van de groepen van Achilles.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen