Praktijk Handbereik: massages speciaal voor jou

Foto: Praktijk Handbereik

Sportmasseur en massagetherapeut Miranda van Schilt heeft met Praktijk Handbereik van haar hobby haar werk kunnen maken. Dat maakt haar naar eigen zeggen een bevoorrecht en gelukkig mens. “Mijn werkvlak is heel breed en divers. Het contact met mensen en de variatie van mijn behandelingen zorgen ervoor dat ik al bijna 25 jaar met heel veel plezier masseer en mijn vak met passie, toewijding en liefde uitvoer.”

De kracht van massage

Miranda is in 1997 sportmasseur geworden en vanaf 2003 massagetherapeut. Voor haar is een massage meer dan een op zichzelf staande behandeling. Ze gelooft dat je door regelmatig een massage ondergaan meer lichaamsbewustzijn ontwikkelt. “Je gaat jezelf beter leren ontspannen en beter naar je lichaam luisteren. Dat heeft weer als voordeel dat je beter en sneller de signalen van lichaam en geest opvangt wanneer het je waarschuwt dat er wat aan de hand is. Een massage helpt daarbij echt.”

Miranda kan bovendien veel over iemands lichaam te weten komen tijdens het masseren. Niet alleen hoe en waar de klachten zitten, maar ook over de onderliggende problematiek. “Het is belangrijk om te begrijpen dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Veel mensen zijn zich daar tegenwoordig niet meer van bewust, en dat kan grote gevolgen hebben. Het drukke en snelle leven van deze tijd zorgt ervoor dat we slechter voor onszelf zijn gaan zorgen en nauwelijks tijd voor onszelf en onze gezondheid nemen. Gelukkig zie ik daar verandering in komen. Langzaam weliswaar, maar beter dan stilstaan!”

Gun jezelf tijd en ontspanning

Mensen worden steeds bewuster van de effecten van een goede maaltijd, bewegen binnen eigen kunnen en goed slapen. Miranda juicht dat toe. “Jezelf tijd en ontspanning geven is altijd al belangrijk geweest. Een goede (ontspannende) massage helpt daar zeker bij. Vooral wanneer je dat regelmatig doet. Een massage helpt je om stress te verminderen, beter in je vel te zitten, meer lichaamsbewust te zijn of gewoon heerlijk te ontspannen. Gun jezelf dat moment!”

Massages afgestemd op jou

Miranda heeft met Praktijk Handbereik een kleine praktijk aan huis en neemt altijd de tijd om te luisteren naar jouw vraag en wens. “Door deze goed te bespreken komen we samen tot een massage of massageplan. En ik zeg tegen al mijn klanten eerlijk of ik er wel of niet iets mee kan.”

Je kunt bij Praktijk Handbereik verschillende massages ondergaan: sportmassage, klassieke massage, ontspanningsmassage, bamboemassage, Lomi Lomi, drukpunten of een Cupping behandeling. “Zo geef ik bij de ene persoon een aantal blessurebehandelingen (sportmassage). Dat is vooral behandelen en weer door. Bij een ander ga ik meer in gesprek en komen we tot een behandelplan. Daarbij kiezen we samen welke massage het beste bij je problemen past. Het komt er eigenlijk altijd op neer dat ik vaak een combinatie maak van een aantal technieken.”

Ook zin in zo’n fijne massage?

Miranda: “Ik vind het mooi om te zien en ervaren dat de vraag voor ontspanningsmassages groeit. Pijnvrij naar buiten lopen of jezelf trakteren op 60 minuten helemaal voor jezelf en daarna weer herboren zijn. Heerlijk, toch? Gun jezelf een goede massage!”

Wil je meer weten over een behandeling of de mogelijkheden? Bekijk dan de website van Praktijk Handbereik of neem direct contact op met Miranda via [email protected].

“Time spent getting a massage is never wasted”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen