Breda in het teken van sportieve activiteiten

Foto: BredaActief

Op dinsdag 2 en woensdag 3 mei werd er weer heel wat gesport en gespeeld door ruim 100 Bredase kinderen! Aangezien het ook tijdens deze meivakantie weer tijd was voor X-kids.

Er was van alles te doen: van Fortnite lasergamen tot basketbal en van badminton tot rodeo rijden. De sportcoaches van Breda Actief waren weer in alle gebieden van Breda te vinden!

Nieuw: Fortnite lasergamen

In Zuidoost gingen de sportcoaches samen met wel 50 Bredase kinderen Fortnite lasergame spelen. Hier waren ook kinderen uit het speciaal onderwijs bij die het ontzettend naar hun zin hadden! Veri Dautzenberg, sportcoach van het speciaal onderwijs, vertelt: “Het was heel gaaf om te zien dat zo veel verschillende kinderen van alle leeftijden, scholen en wijken samen konden spelen! Er was buiten van alles te doen, gooien met nerfguns, handboogschieten, voetballen en nog veel meer. Binnen waren ze heel fanatiek aan het lasergamen in het kader van Fortnite, compleet met bunkers en forten. Het was een gezellige en geslaagde dag!”

Actief in alle wijken!

Ook in de andere wijken van Breda konden kinderen zich uitleven. In Zuidwest gingen kinderen van 6 tot en met 10 jaar met verschillende sport- en spelactiviteiten aan de slag, zoals rodeo rijden op een opblaasbare stier! Hierna streden de oudere kinderen tegen elkaar in spannende voetbal- en volleybaltoernooien. In samenwerking met TV Heksenwiel werden in Noordwest de sterren van de hemel gespeeld met padel en tennis. In Noordoost was op 3 mei van alles te doen met rackets en batjes. Buiten kregen kinderen een clinic van Tennisvereniging Haagse Beemden, binnen was een groep aan het tennissen onder leiding van de Racketswingers en anderen gingen tafeltennissen onder leiding van TTV Belcrum.

Meer informatie

De volgende X-kids vindt plaats in de zomervakantie! Houd www.breda-actief.nl in de gaten voor updates. Kijk ook op de website voor meer informatie over andere sportieve activiteiten in de wijken van Breda!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen