Esther weerstaat verleidingen in de vierde week van de Afvalrace

Foto: Esther van Ras

De vierde blog alweer voor de afvalrace. Ik blijf het herhalen: wat gaat de tijd snel! Deze week wel wat hoogtepunten ervaren. Tot nu toe nog geen dieptepunten, natuurlijk wel leermomenten.

Vitamines en mineralen
Afgelopen dinsdag hebben we een bijeenkomst gehad in Ulvenhout over voeding. Deze bijeenkomst ging over eten van het seizoen. Hierbij zijn de voordelen besproken, dat deze producten net van het land, plant komen en dus nog alle vitamines en mineralen bevatten. Ook heeft je lichaam deze stoffen en producten nodig om zich voor te bereiden op het komende seizoen. Eigenlijk erg logisch, maar heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan. Verder drie nieuwe recepten meegekregen uit te proberen; ontbijt met onder andere:havervlokken, peer en kaneel. Lunch: pompoensoep. En als diner een runderstoofpotje. Dus ik ga het weekend lekker kokkerellen. Echt gerechten om te eten als het weer wat kouder en guurder wordt. Volgende keer zal ik jullie laten weten wat ik ervan vond, en het lekkerste recept zal ik met jullie delen!

Voedingsdagboek
Elke week sturen we ons voedingsdagboek (vanuit de app  Fatsecret) door naar Patricia (onze coach) en zij geeft aan wat we kunnen veranderen. In het algemeen komt het erop neer, dat ik meer moet gaan eten in de ochtend en middag en minder in de avond. Als ik dat ga veranderen heeft mijn lichaam ook meer profijt van het ingenomen voedsel, klinkt ook logisch als ik het zo opschrijf, maar voor iemand die nooit ontbijt en eigenlijk geen tijd neemt om te lunchen is het wel een opgaaf. Maar nieuwe week nieuwe kansen. Je bent nooit te oud om te leren.

Steun partner en ouders
Het is erg fijn dat mijn partner en ouders rekening met mij houden. Ze zijn erg trots en vinden het stoer dat ik deze stap heb gezet. Mijn partner eet met me mee, heeft ook de app geïnstalleerd en begint er ook fanatiek in te worden. Dat is wel erg prettig. Ook als hij kookt denkt hij er erg over na wat we wel en niet kunnen eten en dat het vooral uit veel groenten bestaat. Als ik bij mijn ouders ben zorgen ze dat ze extra fruit en groenten op tafel zetten (erg lief).

Verleidingen
Nu had ik op het werk afgelopen week een dag vol verleidingen. In de ochtend zat iedereen van het team aan de taart in verband met een jubileum en ik zat vrolijk aan een appel. Eerlijk gezegd had ik hier geen moeite mee, ben echt een hartige eter. Daarna in de middag worstenbrood en saucijzenbroodjes (mijn guilty pleasure) in verband met een afscheid. Ik ben maar snel mijn lunch gaan eten om niet in de verleiding te komen. En ’s avonds hadden we een groot personeelsfeest met allerlei hapjes drankjes en foodtrucks. wat een verleidingen allemaal! Voor het feest maar goed gegeten, zodat ik ’s avonds geen trek meer zou hebben, en dat heeft zeker geholpen. Normaal zou ik hier niet over na hebben gedacht en ’s avonds lekker genieten van al die lekkere hapjes en drankjes, echter nu enkel een aardbei in chocolade gedipt en een mozzarellarolletje met rucola omwikkeld met spinata romana gegeten en heel de avond aan de cola light / zero gezeten. En het was een super geslaagd feest! Veel gedanst en meegezongen, dus ook goed voor de lijn! Tjee, wat ben ik aan het veranderen, ken mezelf niet terug!

Tot volgende week!

Groetjes Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen