Bijeenkomst DuurSaam Etten-Leur ‘Hoezo van het gas af?’

Foto: Pexels

Op donderdag 5 maart a.s.  van 20.30-22.00 uur organiseert DuurSaam Etten-Leur een prikkelende avond in het gebouw van de Rabobank, Bredaseweg 170

De avond is bedoeld  voor een breed publiek. In vorige jaren was er veel  belangstelling. Als gastspreker hebben we Derk Hueting uitgenodigd. Het thema van de avond is: Hoezo van het gas af?

De energietransitie; dilemma’s voor de burger

Energie-coöperatie DuurSaam Etten-Leur nodigt de inwoners van Etten-Leur van harte uit voor deze bijeenkomst, want de energietransitie is van ons allemaal! Tijdens zijn presentatie neemt Derk ons mee in een veranderende energiewereld en de daarbij behorende dilemma’s voor de burger. Energietransitie staat ongeveer bovenaan de publieke agenda. Het afgesloten energieakkoord beoogt binnen enkele decennia een volledige overgang naar duurzame energie.  De overheid moet richting geven, plannen maken én het publiek daarin meenemen. Maar er bestaat ook aarzeling in de politiek en de samenleving: moet het wel zo hard gaan? Maken we de juiste keuzes?

Burgers vragen zich ondertussen af wat die transitie nou voor hen betekent:

  • Moet ik nu al van het gas af?
  • Mijn CV-ketel is aan vervanging toe, wat is wijs?
  • Waarop kan ik energie besparen?
  • Zijn er subsidiemogelijkheden?
  • Zonnepanelen op mijn dak: waarmee moet ik dan rekening houden?
  • Isoleren is prima, maar hoe kies ik de juiste materialen en leveranciers?

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de aanwezigen met elkaar in gesprek gaan en niet alleen komen luisteren en informatie halen.

Over Derk Hueting: Opgeleid aan de Technische Universiteit in Delft heeft Derk zijn sporen verdiend als duurzame ontwikkelaar. Hij begeleidt organisaties die willen bijdragen aan een schone, gezonde, veilige, sociale en duurzame wereld. In onze regio werk maakt hij daar werk van samen met betrokken burgers en professionals. Sociale participatie ziet hij als een belangrijke aanjager.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen