De knop is om voor Esther, in de derde week van de afvalrace

Foto: Esther van Ras

We zitten nu in de derde week van de afvalrace en deze week heb ik veel reacties ontvangen van mensen om me heen en ook van mensen die ik al een tijdje niet gesproken heb. Echt leuk, maar ook spannend.

Niet alleen
In eerste instantie wilde ik het zoveel mogelijk privé en geheim houden, maar dat is niet gelukt. Meer omdat het toch wel een stap is, om iedereen mee te nemen in je verhaal richting een gezonder leven. Maar eigenlijk is het ook wel mooi. Uiteindelijk sta je er niet alleen voor. Op mijn werk vertel ik veel over wat ik, die week, weer heb gedaan en heb bijgeleerd. En natuurlijk moet ik dan wel eens wat voordoen.

De knop om
De lessen zijn leuk en gevarieerd, wat voor mij maakt dat ik nog steeds zin heb om te gaan sporten. Wat voor mij echt een verandering in mindset is. Voorheen wilde ik niet sporten en heb in het verleden wel eens nachtmerries gehad over het sporten en nu… Er lijkt wel een knop om te zijn gegaan. Deze week ben ik zelfs om 05.00 uur ’s morgens(ja, je lees het goed)al 7 km gaan lopen. Niet joggen maar stevig door wandelen en ’s avonds nog een training. Ik merkte wel dat dat iets teveel van het goede was.

Katrol
We kunnen ook erg lachen in de les. We zijn met een klein, maar leuk groepje. Ik sport samen met Anita en Kim-ly en gelukkig moeten we alledrie bepaalde oefeningen nog leren. Toen we hoorden dat we een zij-plank moesten maken begonnen we in koor te zuchten. We dachten een katrol nodig te hebben om onze heupen omhoog te krijgen, maar uiteindelijk is het toch gelukt, je kan uiteindelijk meer dat dat je denkt.

Balans
Ik let ook meer op mijn eten. Het gaat nog niet zoals ik echt wil. Het blijft moeilijk om minimaal vier maar liever zes keer per dag te eten. Ook komt ik nog steeds niet aan mijn dagelijkse calorieën (nog steeds te weinig). Maar Patricia (onze coach) geeft aan dat dat nog niet zo erg is. Dat komt nog wel, als de balans in koolhydraten, eiwitten en vetten maar goed is. Ik merk wel dat dat steeds beter gaat. Maar ben wel blij dat we dit in onze wekelijkse coaching gesprekken kunnen bespreken. Als ik zo terug kijk, naar de afgelopen 3 weken, dan merkt ik toch wel dat er al veel veranderd is. Ik ben er nog niet, maar dat gaat wel komen.Ik ben ervan overtuigd.

Tot volgende week.

Groetjes Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur. Je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en Youtube.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen