Leurse Winterfair terug van weggeweest

Foto: Winterfair Etten-Leur

De winter is nog lang niet in zicht, maar er wordt op de Leur al hard gewerkt aan de voorbereidingen van de Leurse Winterfair, die na een jaar afwezigheid weer georganiseerd wordt aan jachthaven De Turfvaart bij de Westpolderplas.

De Winterfair is in korte tijd een begrip in de regio geworden, waar iedereen naar uitkijkt. Hét winterevenement op de Leur is een typische tegenhanger van de Havenfeesten; goed voor een weekend feest!

De organisatie is in handen van Jacques Lardenoy van Praktijk Nieuwe Tijd en Ton Stoop van de Turfvaart. “Het wordt een fair waarbij de focus ligt op ambacht en sfeer”, zegt Lardenoy. Op de Winterfair zullen ongeveer vijftig kramen staan, die volgens de organisatie grotendeels zijn verhuurd. Op een markt horen uiteraard kramen met biologisch en spirituele producten – zoals wierook en zoutlampen – maar ook sieraden en kleding zullen worden verkocht. De organisatie hoopt verder, dat hobbyisten en ambachtslieden hun werk of passie willen tonen. “Dat past bij de nostalgische en duurzame aard van de markt en zorgt voor een gezellige entourage”, volgens Lardenoy.

Naast de kramen is er livemuziek, animatie en zijn er diverse kermisattracties, zoals een draaimolen, oud-Hollands eendjes vangen en bulldozer schuiven.

Lardenoy laat weten, dat het evenement voor iedereen toegankelijk is en dat er geen entreegeld gevraagd wordt. De kermisattracties zullen niet duur zijn. Op die manier blijft het voor iedereen aantrekkelijk om een kijkje te komen nemen.

Het zou mooi en sfeer verhogend zijn, als koning Winter zich in het weekend van 25 en 26 november laat zien. Mocht dat niet zo zijn, dan nog staat niets een gezellige Winterfair in de weg.

Noteer het zo vast in je agenda!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen