Dé knuffelbejaarde van Nederland terug in Nieuwe Nobelaer

Foto: Raymond van Olphen

Boeken, tv-serie én theatervoorstelling, Hendrik Groen is hot! Na de eerste theatervoorstelling (Pogingen iets van het leven te maken) kon een tweede niet uitblijven. Opnieuw speelt Beau Schneider de levenslustige Hendrik Groen zijn onvervalste analyses van het leven in een bejaardenhuis. ‘Hendrik Groen – Zolang er leven is’ is een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Op woensdag 12 februari is de theaterversie te zien bij Nieuwe Nobelaer.

Het verhaal van Hendrik Groen

Hendrik Groen heeft in het tehuis met een aantal vrienden de Omanido-club (Oud Maar Niet Dood) opgericht. Na het overlijden van Eefje en het overplaatsen van de dementerende Grietje naar de gesloten afdeling zijn er twee nieuwe leden toegevoegd aan de club. Mehmed Okcegulcik en Eugenie La Croix zorgen voor een frisse wind. In deze voorstelling gaat de Omanido-club actie voeren tegen de sloop van het tehuis. Natuurlijk staat directrice mevrouw Stelwagen regelmatig in de weg.

Het bijzondere aan de theatervoorstelling is dat alle rollen (gemiddeld genomen) worden gespeeld door 30-jarigen. Naast vrolijke momenten zijn er ook emotionele gebeurtenissen. Tijdens deze theatervoorstelling zullen er daarom de nodige traantjes vloeien!

Deelnemend koor

Elke speeldag staat een koor uit de regio de cast bij. In Nieuwe Nobelaer is dat Zanggroep ODI uit Etten-Leur. Het koor speelt een figurantenrol op het toneel en brengt enkele oud-Hollandse liederen ten gehore.

Preview bij de buren

Een medewerker van Nieuwe Nobelaer, Willeke, bezocht Hendrik Groen – Zolang er leven is op 11 januari in Theater de Bussel in Oosterhout en vertelt: “De wijze waarop jonge acteurs de bejaarde personages neerzetten, de dictie, vertraagde bewegingen, terugblik op hun jonge geest en emotie is subliem. Na een paar minuten heb je totaal niet meer door dat je naar jonge mensen aan het kijken bent. Als liefhebber van de boeken en serie, maar ook als je deze niet gelezen of gezien hebt, mag je deze voorstelling niet missen!”

Kaarten voor Hendrik Groen – Zolang er leven kosten € 31 en zijn te verkrijgen via www.nieuwenobelaer.nl of aan de balie van Nieuwe Nobelaer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen