23e Klomprit groot succes

Foto: Marjan Maasdam Fotografie

Afgelopen zondag werd voor de 23e keer de legendarische Klomp Motorrit gereden. Het werd een zonnige rit over ongeveer 140 kilometer. Startpunt was uiteraard op de Bredaseweg 4.

Vanaf 10 uur kon er gratis worden ingeschreven, onder het genot van – alweer gratis – een bak koffie en plakje cake. De stemming zat er goed in en daar was alle reden voor. Het weer was uitstekend, niet te warm en niet te koud én misschien nog wel belangrijker: de Klomp Motorrit is altijd weer een soort van reünie. Of je nou BMW, Honda of Suzuki rijdt, het maakt niet uit. Er wordt niemand uitgesloten.

De 23e versie was een bijzondere in die zin, omdat het mijn eerste keer was dat ik als bijrijder mee mocht. Hiermee ging een langgekoesterde wens in vervulling. Spannend vond ik het vooraf best wel, maar dat bleek totaal onnodig: mijn chauffeur heeft een super trike onder haar billen en was er één naar mijn straatje. Bovendien is de Klomprit geen wedstrijd, maar gewoon een lekker ritje en dat alles zorgde voor een grote mate ontspanning.

De route werd uitgestippeld door Ron van de Broek en Ron Dirkzwager. Iedereen werd voorzien van een zeer nauwkeurige en duidelijke routebeschrijving. Het was te merken, dat hier de nodige aandacht en tijd was ingestoken.

De eerste helft van de route leidde via Breda, Effen en Ulvenhout uiteindelijk naar Moergestel, waar wat gegeten en gedronken kon worden. En natuurlijk best fijn om de benen even te kunnen strekken. Want laat ik wel wezen; de motor zat fantastisch, maar ik ben het niet gewend en niet meer de allerjongste.

We reden door een landelijke omgeving en snelwegen werden gemeden. Leuk detail: de stoet werd slechts één keer min of meer opgehouden door een op hol geslagen paard, wat mij mijn eerste spanning bezorgde, aangezien we ineens aan kop van de groep reden en ik me als de wiedeweerga in de routebeschrijving moest gaan verdiepen. Moet je net mij hebben, daar ben ik een kei in, maar niet heus. Lang hoefde we er trouwens niet over in te zitten, want langs alle kanten werden we weer op het juiste pad gebracht.

Dat viel me trouwens sowieso op; de behulpzaamheid en de samenwerking om er voor iedereen gewoon een fijne rit van te maken. Af en toe nam er iemand vanuit de achterhoede het kopwerk over en zorgde dat iedereen veilig een wat drukker kruispunt kon oversteken. Mooi!

Na de lunch werd de tocht vervolgd en gingen we richting Udenhout, Waalwijk, Dongen, Made en Drimmelen, om vervolgens via Terheijden en Breda weer te eindigen bij de Klomp.

In tegenstelling tot sommige andere jaren, was een grote groep motoren bij elkaar gebleven, waardoor we onderweg het nodige bekijks hadden. Het is dan ook een spectaculair gezicht: al die verschillende motoren. En natuurlijk: daar waar de meeste deelnemers het geluid onderweg enigszins beperkten (één op hol geslagen paard was blijkbaar genoeg) ging op de Bredaseweg het gas los om te laten weten dat we thuis waren. Moet kunnen.

Er reden in totaal zo’n vijfenzeventig a tachtig motoren mee, waarvan de meeste (bij)rijders zich na aankomst tegoed deden aan een verfrissend biertje op het bomvolle, altijd gezellige terras. De 23e Klomprit was een succes en een mooie ervaring.

Tip: op maandag 18 juni start de 34e Speedy’s Motor-Avondvierdaagse ook wel bekend als de Speedy’s Four Days. Voor meer info kijk je op www.mcspeedygonzales.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen