Taal- en rekendans in de Kloostergaard

Foto: pixels

In ons land zijn naar schatting 5 miljoen mensen laaggeletterd. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, lopen tegen een heleboel problemen aan, zoals bijvoorbeeld solliciteren, een bijsluiter lezen of eigen geldzaken bijhouden. Om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen, wordt ieder jaar de landelijke Week van de Alfabetisering georganiseerd. Ook in Etten-Leur wordt aandacht gegeven aan laaggeletterdheid en wel op donderdagochtend 7 september om 10.15 uur in de Kloostergaard.

In het Atrium A gebouw van de Kloostergaard, kunnen geïnteresseerden verzamelen voor een tweede Taal- en rekendans door de peuters van Kinderdagverblijf De Groene Vlinder en de ouderen van Avoord. Wethouder Dujardin zal hierbij aanwezig zijn. Het is heel bijzonder om deze doelgroepen samen te zien.

De taal- en rekendans is een bewegingsles op muziek. De les is op maat gemaakt, op basis van het lopende thema en de doelen die door het SLO gesteld zijn op het gebied van taalontwikkeling. Ieder kind leert anders, maar de meeste jonge kinderen leren het snelst door het lichaam en de zintuigen in te zetten. Iedere les bestaat uit een aantal vaste onderdelen, zoals de warming-up, de kringdans, spelletjes waarbij de actieve en passieve woordenschat worden geprikkeld en ontwikkeld, maar ook luisteroefeningen en samen zingen.

De landelijke overheid hecht er waarde aan om laaggeletterdheid op de kaart te zetten en ziet hierin een gezamenlijk doel, omdat laaggeletterdheid niet alleen een persoonlijk probleem is, maar ook onze samenleving raakt. Als u in uw omgeving iemand kent, die moeite heeft met lezen en schrijven, kunt u ze doorverwijzen naar het Taalhuis (in de nieuwe Nobelaer). Hier zitten vrijwilligers die kunnen helpen.

Taal- en Rekendans, donderdag 7 september om 10.15 uur in de Kloostergaard, Atrium A gebouw verzamelen, waarna de dans plaatsvindt in Atrium B gebouw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen