Groen licht voor fusie tussen WEL en Alleewonen

Foto:

Met de goedkeuring van de minister, komt de voorgenomen fusie tussen WEL (Woningstichting Etten-Leur) en Alleewonen steeds dichterbij. De goedkeuring is een belangrijke mijlpaal in het traject om per 1 januari 2018 te kunnen fuseren. De Ondernemingsraden moeten nog advies uitbrengen en de corporaties zijn nog in gesprek met de vakbonden over een sociaal plan.

Bestuurders Tonny van de Ven en Karo van Dongen geven aan dat, alle voorbereidingen zoals het inrichten van de nieuwe organisatie, nu verdere invulling kunnen gaan krijgen. Eerder gaven de betrokken gemeenten en de drie huurdersorganisaties groen licht voor de fusie. Een fusie moet zorgvuldig worden voorbereid; er komt veel bij kijken, vernemen we van de bestuurders. “Huurders merken daar op dit moment nog niets van. Vanaf 1 april 2018 treden we als één corporatie naar buiten.”

“Eind augustus vroegen we aan onze huurders en medewerkers om mee te denken over een nieuwe corporatienaam. Ze toonden ruime betrokkenheid; de vraag werd beantwoord met bijna 500 suggesties. Veel ideeën kwamen voort uit lettercombinaties van de twee corporaties of Breda-Etten-Leur-Roosendaal. Ook ontvingen we namen, gelieerd aan “wonen”. Een jury, geformeerd vanuit de drie huurdersorganisaties en de twee corporaties, bracht dit enorme aantal suggesties terug naar een shortlist met voorkeursnamen.” De bestuurders zullen uiteindelijk de definitieve keuze voor de nieuwe naam maken.

WEL en Alleewonen werken al langere tijd samen en kennen de voordelen van een fusie. Denk hierbij uiteraard aan aanzienlijke besparingen, meer toekomstbestendigheid en investeringskracht. De “winst” hiervan gaat naar de huurders en gemeenten. Over de manier waarop dat gaat gebeuren, zijn de huurderorganisaties en gemeenten intensief ondervraagd. Beiden willen het beste voor hun huurders en hebben per gemeente verschillende keuzes gemaakt die ten goede komen aan de huurders. De fusiecorporatie gebruikt het besparingsgeld om huurverhoging te matigen, meer nieuwe woningen te bouwen en meer woningen energiezuinig te maken.

WEL en Alleewonen hebben met de huurdersverenigingen en gemeenten afspraken gemaakt over de prestaties van deze nieuwe corporatie. Binnenkort kan men deze waar gaan maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen