Gemeentelijke erepenning voor Jean-Pierre Schouw

Foto: Gemeente Etten-Leur

Burgemeester de Vries reikte donderdagavond tijdens de raadsvergadering de erepenning van de gemeente Etten-Leur uit aan Jean-Pierre Schouw.

De heer Schouw was 16 jaar onafgebroken actief in de gemeentepolitiek. Eerst van 2002 tot 2006 als raadslid en daarna van 2006 tot 2018 als wethouder. De eerste twee perioden in een portefeuille op het fysieke domein (o.a. Ruimtelijke Ordening, Wonen en Sport) en de laatste periode in het sociale domein (o.a. de drie decentralisaties, WVS, Onderwijs).

Jean-Pierre Schouw heeft aan zijn raadslidmaatschap en het wethouderschap op een uitzonderlijke manier invulling gegeven en beide functies heeft hij steeds met grote verantwoordelijkheid en zorgvuldigheid uitgeoefend. Hij heeft hij zich op meerdere beleidsterreinen buitengewoon verdienstelijk gemaakt. Daarnaast heeft Jean-Pierre Schouw veel betekend in de regionale samenwerkingsverbanden waaraan Etten-Leur deelneemt. Ook daar heeft hij op diverse beleidsterreinen overtuigend bijgedragen aan een goede basis voor de toekomst.

Gezien zijn verdiensten voor de gemeenteraad, gecombineerd met het 12-jarig wethouderschap, hebben burgemeester en wethouders besloten om aan Jean-Pierre Schouw ‘de Erepenning van de gemeente Etten-Leur’ toe te kennen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen