Etten-Leur loopt voorop bij hulp bij saneren asbestdaken

Foto: pexels

Gemeente Etten-Leur opent digitaal informatiepunt voor saneren van asbestdaken

Nieuwe landelijke wetgeving verbiedt asbesthoudende daken per eind 2024. De gemeente Etten-Leur gaat daarom huiseigenaren actief helpen bij het saneren van asbestdaken. Om dat te doen opent de gemeente een digitaal informatiepunt en organiseert het een collectief om asbest te saneren. Zo wordt er samen gewerkt aan een asbestvrije gemeente.

Brief aan huiseigenaren

Vanaf begin april ontvangen alle huiseigenaren met verdachte asbestdaken een brief. De brief informeert over de risico’s en gevolgen van asbestgebruik. Ook wordt de verantwoordelijkheid van huiseigenaren benadrukt. Huiseigenaren zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor het asbestvrij maken van hun dak.

Gemeenteloket Asbest

Het digitale Gemeenteloket Asbest is te bereiken via gemeenteloketasbest.nl/etten-leur. Hier vinden huiseigenaren meer informatie, ondersteuning en de “dakcheck”. Met de “dakcheck” stelt een huiseigenaar met meer zekerheid vast of er asbest in het dak zit.

Collectief Asbest Saneren

Als één van de eerste gemeenten in Nederland zorgt Etten-Leur dat huiseigenaren mee kunnen doen aan het Collectief Asbest Saneren. Geïnteresseerde huiseigenaren ontvangen na inschrijving gratis en vrijblijvend een aanbod van een gekwalificeerde saneerder voor het saneren en vervangen van het dak. Door collectief in te kopen, kan er een scherpe prijs worden bedongen. Bovendien wordt al het uitzoekwerk uit handen genomen.

Informatieavonden

Om inwoners nog beter te informeren, organiseert de gemeente informatieavonden. Tijdens deze avonden wordt er een presentatie gegeven over asbest saneren. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden voor één van de informatieavonden, gaat via het Gemeenteloket Asbest: gemeenteloketasbest.nl/etten-leur.

                          

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen