Uitnodiging informatieavond aangepast reconstructieplan Attelakeseweg

Afgelopen 28 februari werd er een informatieavond over de reconstructie van de Attelakenseweg gehouden. Op deze avond is de nieuwe inrichting van de Attelakenseweg getoond met de snelheidsremmende voorzieningen in de vorm van 60-km drempels. Tijdens en na deze avond heeft de gemeente verschillende reacties ontvangen op het ontwerp.

Alternatieve snelheidsremmende maatregelen

Tijdens de informatieavond was er vooral een vraag voor alternatieve snelheidsremmende maatregelen. Oorspronkelijk waren er drempels toegepast als snelheidsremmers. Het bezwaar was vooral geluidsoverlast door plotseling remmende voertuigen en het overrijden van de drempels. Er is nu gekozen voor de aanleg van wegversmallingen, verspreid over de Attelakenseweg. Bij de rotonde, komende vanaf de Donkerstraat, komt de eerste wegversmalling. Dit wordt de nieuwe grens van de bebouwde kom.

Vormgeving wegversmallingen

De wegversmallingen krijgen de zogenaamde zig-zag of chicane vorm. Dit betekent dat je een slingerende beweging moet maken. Hierdoor remt de wegversmalling op rustige momenten, als er geen tegemoetkomend verkeer is, ook goed af. De voorrang bij de wegversmallingen wordt geregeld. Alle wegversmallingen zijn geschikt voor grote landbouwvoertuigen. Bij het bepalen van de locaties van de wegversmallingen, is er rekening gehouden met de aanwezig uitritten.

Uitnodiging informatieavond

De gemeente nodigt belangstellenden van harte uit om de tekeningen te komen bekijken. De informatieavond vindt plaats op woensdag 19 juni om 19.30 uur. Er is een ruimte gereserveerd in het Turfschip, in het restaurant (Schipperstraat 2).

Kun je er niet bij zijn? De tekeningen worden na de informatieavond ook op de website van de gemeente geplaatst.

Planning van de werkzaamheden

Het streven is om direct na de bouwvakvakantie 2019 te starten met de werkzaamheden. Hiervoor is het wel nodig dat er voldoende draagvlak is voor het plan dat er nu ligt. Na de informatieavond worden de tekeningen en het bestek verder uitgewerkt. Daarna worden de werkzaamheden aanbesteed.

Vragen?

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Ton monden, afdeling Beheer en realisatie. Ton is bereikbaar op telefoonnummer 076-5014334

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen