Gratis energiebesparende maatregelen voor alle Etten-Leurse huiseigenaren

Foto: Gemeente Etten-Leur

De gemeente gaat huiseigenaren in Etten-Leur helpen met energiebesparing. Dat doet zij samen met uwEnergieloket en DuurSaam Etten-Leur. Iedere huiseigenaar ontvangt van de gemeente een brief, met daarin een unieke code. Deze code geeft de huiseigenaar € 72,50 tegoed voor kleine besparende maatregelen. Voor dit initiatief gebruikt de gemeente de rijkssubsidie uit de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE).

Van gratis ledlampen tot een professionele cv-afstelling

Op www.bespaaretten-leur.nl kiest de huiseigenaar de besparing die het beste bij de woning past. Je hebt hier ruime keuze uit energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld ledlampen, waarmee je tot wel € 90 per jaar bespaart op de energierekening. Oude gloei- en spaarlampen lever je gemakkelijk in bij Praxis, Karwei, uwEnergieloket of Centrum voor Wonen. Zo worden de oude lampen gerecycled.

Een andere besparende mogelijkheid is een waterbesparende douchekop. Daarmee bespaar je wel 20% op water- en energieverbruik. Of kies voor buisisolatie. Dat zorgt ervoor dat leidingen niet onnodig afkoelen en energie verspillen. Ook het professioneel laten afstellen van de cv-ketel bespaart tot wel 13% op het gasverbruik.

Energie- en warmtescan

Heb je bovenstaande punten al goed op orde thuis en wil je een volgende stap zetten in de richting van een duurzame woning? Of heb je juist helemaal geen idee waar te beginnen? Dan helpt een energiescan om een goed plan van aanpak op te zetten. De energiecoaches van Duursaam Etten-Leur en uwEnergieloket helpen je om te zien hoe je energie kunt besparen en waar mogelijk op te wekken. Al geïsoleerd? Een warmtescan brengt in beeld waar de isolatie van je woning nog lekkages vertoont.

Openingstijden uwEnergieloket (Bisschopsmolenstraat 79): werkdagen van 09:00 tot 13:00 uur.
Openingstijden DuurSaam Etten-Leur (Vincent van Goghplein 37): werkdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Besparing in geld

Met het € 72,50 tegoed aan energiebesparende maatregelen is de gemiddelde besparing € 100 per jaar, wat zelfs kan oplopen tot € 750 per jaar. Dus goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van elke huiseigenaar.

2.000.000 kg CO2 besparing per jaar

Met de RRE zetten gemeenten projecten op om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Het doel is om in Etten-Leur, per jaar, 2.000.000 kg CO2 te besparen. Dat komt neer op een gemiddelde besparing per koopwoning van € 100 per jaar op energiekosten! De campagne loopt van oktober 2020 t/m september 2021.

Voor huurders en particuliere verhuurders

Ook inwoners met een sociale huurwoning kunnen profiteren van een regeling. Dat kan via de actie ‘Omlaag die meter’ van Alwel en de huurdersbelangenvereniging, in samenwerking met DuurSaam Etten-Leur. Als huurder bij Alwel ga je hiervoor naar www.omlaagdiemeter.nl. Ben je een particuliere huurder of verhuurder? De gemeente zoekt ook een subsidie voor deze groep. Daar komt later dit jaar nieuws over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen